Pratite nas preko:
VAR soba
VAR soba; Foto: MN Press

Fudbal

Hrvat sudi tri jake evropske utakmice u 52 sata: Dva puta u Ligi šampiona, pa Liga Evrope

Ne pamti se da je neki čovek delio pravdu na tri utakmice u razmaku od tri dana. Tačnije, samo 52 sata kao što će činiti Hrvat Ivan Bebek. U pitanju je arbitar koji je pre dve sedmice postao prvi u istoriji hrvatski VAR sudija, u meču između Fejenorda i Seltika.

Sada ga čekaju novi zadaci. I to dva u Ligi šampiona, a onda i jedan u Ligi Evrope. Najpre će biti glavni VAR sudija duela u Berlinu, ovog utorka od 18.45. Sastaju se Union i Braga, a glavni sudija na terenu biće Srbin Srđan Jovanović. Pomoćnici će biti Uroš Stojković i Milan Mihajlović, a četvrti arbitar Novak Simović.

dobrodoslica500

Ivan Bebek će potom u sredu biti zadužen za sporne situacije u Belgiji, u meču između Antverpena i Šahtjora. Ponovo će biti u kontrolnoj sobi, ovog puta kao pomoćnik glavnom VAR sudiji, Slovencu Nejcu Kajtazoviču,

Predaha nema za Bebeka, koji će već u četvrtak od 21.00 deliti pravdu u Rimu. Tamo će se u drugom kolu Lige Evrope sastati Roma i Servet. Tada će kompletan sudijski tim biti iz Hrvatske, jer će na centru biti Igor Pajač, pomoćnici Ivan Mihalj i Vedran Đurak, a četvrti arbitar biće Patrik Kolarić.

Bebek će imati glavnu reč u VAR sobi, a pomagaće mu Španac Huan Martinez Munuera. Između početka prve utakmice u Berlinu i kraja treće u Rimu proćiće oko 52 sata, što je baš redak slučaj.

Hrvati imaju ozbiljno poverenje UEFA

Hrvati su veoma zastupljeni širom Evrope u najjačim takmičenjima. Osim pomenutih arbitara, njihovi sunarodnici biće glavni i u meču Lige Evrope između Betisa i Sparte Prag.

Tamo će Duje Strukan predvoditi sudijski tim. Pomagaće mu Bojan Zobenica i Alen Jakšić kao “mahači”, odnosno Fran Jović kao četvrti arbitar.

Za razliku od srpskih sudija, koje i ove sedmice na svim mečevima predstavlja samo “bojkotovani” Srđan Jovanović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal