Pratite nas preko:
partizan istra rijeka fan club
Puklo prijateljstvo (Foto: FK Partizan)

Fudbal

Hrvati zatečeni tvrdnjom Partizana: “Slikali nas na prevaru, ne osnivamo klub navijača u Rijeci”

Izgleda da informacija da se u Rijeci osniva klub navijača beogradskog Partizana nije tačna.

Fudbalski klub Partizan se u utorak pohvalio na zvaničnim stranicama kako se osniva klub navijača crno-belih za područje Rijeke i Istre.

Slotomanija

– Baza pristalica Partizana uskoro će biti bogatija za još jedan zvanični klub navijača koji će biti osnovan u Rijeci, a činiće ga simpatizeri našeg kluba iz cele Istre – objavio je Partizan i naveo da je sastanak inicirao Refik Kozić, bivši fudbaler beogradskog kluba.

Kozić je u Pulu došao sa 15 godina iz rodnog Bačkog Novog Sela, a za prvi tim Istre je igrao od 1968. do 1972, nakon čega su ga primetili skauti Partizana.

Hrvatski Novi list je razgovarao s navodnim “osnivačima” kluba navijača, koji tvrde da su šokirani lažnom vešću koja je plasirana iz Beograda.

Aldo Stipanov, danas 65-godišnjak, je kao golman bio deo jedne od najslavnijih generacija Orijenta.

– Tačno je da smo bili na utakmici u Beogradu. S obzirom na to da su naše karijere ostvarivane osamdesetih godina prošlog veka, jasno je da imamo veze, pa tako i prijateljske, s ljudima iz tih vremena. Svakako i s Refikom Kozićem, nekadašnjim igračem Partizana s kojim se susrećemo na ovim našim područjima, na Kvarneru i u Istri gde dolazi na odmor – tvrdi Stipanov i dodaje:

Šehović Još jedan odlazak iz Partizana
Ne dobijaju nove fanove iz Hrvatske: Fudbaleri Partizana (Foto: MN press)

– Kozić nam je i obezbedio ulaznice. Sve bi se time i završilo da nas nisu u petak, dan pre utakmice pozvali u sedište kluba gde smo se sastali i fotografisali za naše lične albume. Krajnje neugodno smo se iznenadili kad su oni tu fotografiju objavili. Doslovno smo se šokirali kad smo videli prateći tekst prema kojem mi kao osnivamo klub navijača Partizana u Rijeci. To je totalna izmišljotina i neistina.

– Nije nam na kraj pameti palo da bilo šta takvo preduzmemo, a potpuno je netačna i Kozićeva izjava kako smo mi u Beograd putovali da završimo dogovor o osnivanju kluba navijača. Jedno je sigurno, prijateljsko beogradsko druženje ostavilo mi je loš ukus u ustima zbog potpuno krivih razloga, pa me beogradski stadioni sigurno više nikad neće videti – zaključio je Aldo Stipanov.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal