Pratite nas preko:
FUDBAL - HRVATSKA - SRBIJA 2:0. IGOR STIMAC, selektor Hrvatske, i SINISA MIHAJLOVIC, selektor Srbije, pozdravljaju se pre utakmice. Zagreb, 22.03.2013.
Igor Štimac (Foto: A.Cukic/MN Press)

Fudbal

Hrvatskom treneru astrolog sastavljao timove: Pobeđivao bez najboljih igrača (VIDEO)

Selektor Indije, Hrvat Igor Štimac, birao je tim po savetu tamošnjeg čuvenog astrologa Bupeša Šarme za odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Kup Azije protiv Avganistana u junu prošle godine, objavili su tamošnji mediji.

Hrvatski stručnjak je upoznao Šarmu preko čelnih ljudi Fudbalskog saveza Indije. Tadašnji generalni sekretar FS Indije Kušal Das potvrdio je priču “Indian Tajmsu”, kao i da je upoznao lično Štimca i astrologa u maju prošle godine.

dobrodoslica500

Spisak slao dva dana ranije

Hrvat je, navodno, poslao astrologu spisak od verovatnih 11 startera za tu utakmicu sa njihovim osnovnim podacima, jer su morali da pobede Avganistan kako bi ostali u trci za plasman na završni turnir. Utakmica je odigrana 11. juna, a sastav poslat Šarmi dva dana ranije.

Astrolog je odgovorio Štimcu tako što je pored svakog imena napisao “dobro”, zatim “moglo bi da bude dobro ako izbegne preveliko samopuzdanje”, ali i “ispod proseka” ili “mogao bi da bude dobar ako ne bude previše agrsivan”. Za neke je napisao “ne preporučujem ga za ovu utakmicu”.

Zanimljivo, po indijskom astrologu dve najveće zvezde tamošnje reprezentacije nisu bile raspoložene za meč, pa ih je Štimac odstranio iz startnih 11. Indija je na kraju slavila sa 2:1.

Indija je u maju i junu 2022. odigrala četiri utakmice, sa Jordanom, Kambodžom, Avganistanom i Hong Kongom, a Štimac je pred svaku slao Šarmi izveštaje o izmenama i planove oko izmena. I isplatilo mu se, poražen je samo od Jordana, dok je preostala tri rivala pobedio.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal