Pratite nas preko:
Igor Duljaj Partizan; Foto: MN press

Fudbal

Igor Duljaj se oglasio o bojkotu derbija: Verujte mi, ovo je jedina istina!

Fudbalsku Srbiju potresa prava bura nakon 173. Večitog derbija odigranog prethodnog vikenda. Crvena zvezda je slavila trijumf 3:2 protiv Partizana, ali uz puno kontroverzi oko sudijskih odluka kojima su crveno-beli preokrenuli u finišu.

Konkretno, crno-beli su se bunili zbog, po njima, nedosuđenog faula Šerifa Endijaea nad Svetozarom Markovićem, a potom i penala dosuđenog u 100. minutu za krajnjih 3:2.

Odmah posle meča su iz Humske saopštenjem najavili da neće igrati polufinale Kupa na istom mestu protiv istog rivala u sredu od 18.00. Dva dana kasnije objavili su da neće biti uobičajene konferencije za medije. Sve to je nagoveštaj da će zaista ostati dosledni sebi i neće izaći na teren u sredu uveče.

Oko svega toga se oglasio i trener Partizana Igor Duljaj. On je u intervjuu za “Informer” izneo svoju stranu priče i mišljenje o najavljenom bojkotu.

– Jedino što se u ovom trenutku zna jeste da se ništa ne zna. Verujte mi da je to jedina istina. Trebalo je juče da imamo trening, ali sam igračima dao slobodno. Bili su iscrpljeni, bili su pod utiskom i nisam želeo da ih dodatno opterećujem. Važno mi je bilo da se odmore. Danas smo imali trening, normalno smo ga odradili i to je to. O temi hoćemo li igrati Kup ili nećemo nisam hteo da pričam. Videću igrače i večeras i sutra ćemo imati trening, pa ću tada znati nešto više – rekao je Duljaj.

“Uvek uz igrače!”

Strateg Partizana je naglasio da će uvek stati iza svojih igrača, šta god oni odlučili.

– Uvek ću stati iza svojih igrača! Odnosno, staću ispred njih i biću uz njih. Oni krvare na terenu, njima lome noseve, oni se povređuju, oni igraju i apsolutno zaslužuju da budem uz njih. Neću pokušati da utičem na njihovo mišljenje, samo ću stati uz njih. To su pravi, fantastični momci, nisu deca.

Ipak, nije želeo direktno da se opredeli oko toga da li treba igrati ili ne…

– Moj stav je da… Treba biti pošten u svemu što radite.

Naposletku, istakao je i da ne zna kakav je stav uprave kluba.

– Ne znam kakav je stav uprave, to ćete morati njih da pitate, a vi ste sedma sila, vama će morati i da odgovore. Kad je reč o puštanju karata u prodaju, koliko znam u Kupu to sve određuje Fudbaslki savez Srbije i nema veze ni sa Crvenom zvezdom ni sa Partizanom, ali nemojte me držati za reč. Pošto se još ništa ne zna, konferencije neće biti. To je za sada jedino sigurno – poručio je Igor Duljaj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal