Pratite nas preko:
Erik ten Hag o slučaju "Džejdon Sančo"
(Foto: Beta/AP/Kirsty Wigglesworth)

Fudbal

Igrači uz Ten Haga protiv Sanča

Menadžer iz Holandije nezadovoljan je nedostatkom discipline i brzine Džejdona Sanča. Igrači su uz Ten Haga protiv Sanča.

Ofanzivni vezista Mančester junajteda propustio je meč 4. kola Premijer lige sa Arsenalom (1:3). Posle utakmice, Erik ten Hag je to objasnio rekavši da ga 23-godišnji Englez nije impresionirao na treninzima: „U Mančester junajtedu morate svaki dan da pokažete svoj nivo.

Sančo je tvitovao da nije uključen u tim.

„Ja sam dugo bio žrtveno jarac. Nepravedno. Vredno sam radio na treninzima, ne veruj svemu što čitaš. Bilo je i drugih razloga, siguran sam.” Post je naknadno izbrisan.

Taj razvoj događaja značio je da je Ten Hag dodao razlog da se pre nego kasnije pozabavi situacijom sa Sančom. Engleski reprezentativac se vratio u Karington u ponedeljak i izbrisao svoju objavu „žrtvenog jarca“ u utorak. Bila je to prva javna naznaka koraka ka nekoj vrsti razrešenja.

Ten Hag je, međutim, postajao sve više ogorčen Sančovom disciplinom i tromost u treningu. Ovo takođe nije prošlo nezapaženo od strane njegovih saigrača. Neki dele menadžerov osećaj frustracije. The Athletic donosi kompletnu priču koja se dešava u nekadašnjoj tekstilnoj prestonici Engleske.

JUNAJTED HTEO DA GA PRODA, IGRAČ ODBIO

Nakon Sančove replike na društvenim mrežama, Junajted je bio spreman da odobri trajni odlazak sa Old Traforda. Želeo je da iskoristi dok su prelazni rokovi i dalje otvoreni u Saudijskoj Arabiji i Turskoj.

Saudijskim klubovima je rečeno o traženoj ceni od 65 miliona funti (81,3 miliona dolara) za igrača koji se pridružio Junajtedu u julu 2021. za 73 miliona funti. Sančo i njegovi predstavnici su, međutim, odbili da on napusti klub.

“Nije bilo razgovora o trajnom transferu i Sančo nikada nije dao nikakve naznake da je otvoren za selidbu”.

Junajted je odbio da komentariše.

Umesto bilo kakvog potencijalnog putovanja na istok, Sančo je krenuo na zapad, ukrcavši se na let iz Mančestera za Njujork prošle srede — 24 sata pre zatvaranja prelaznog roka u Saudijskoj Arabiji. Nije bilo razgovora sa Ten Hagom pre nego što je dao odmor igračima kao što je Sančo koji nisu bili potrebni tokom reprezentativne pauze. Sančo je od tada slikan na rođendanskoj zabavi NBA košarkaške zvezde Džona Vola.

Problemi u Junajtedu datiraju još od prošle sezone, kada su novoimenovani Ten Hag i njegovi treneri pokušali da nateraju Sanča da stigne na vreme tako što su mu odredili raspored najmanje sat vremena ranije od ostatka tima. Ova taktika je imala neki početni uspeh, pre nego što je Sančo upao u poznate obrasce.

MNOGO SE OČEKIVALO OD NJEGA

Sančo se pridružio Junajtedu iz Borusije Dortmund kao jedan od najtraženijih mladih igrača u Evropi; neko koga je ekipa sa Old Traforda prvi put pokušala da potpiše 2019. postao je njihov treći najskuplji transfer u leto 2021.

Ovaj 23-godišnjak se, međutim, borio da ostvari uticaj koji su mnogi mislili da će uspeti.

U 58 nastupa u Premijer ligi tokom dve sezone, postigao je devet golova i asistirao u šest. U Bundesligi je postigao 38 golova i upisao 51 asistenciju na 104 meča.

Možda je njegov brzi uspon u nekoj fazi morao da zastane. Sančo je već napustio akademiju Mančester Sitija sa 17 godina i igrao je za prvi tim Dortmunda kada je u jesen 2017. bio deo tima Engleske do 17 godina koji je osvojio Svetsko prvenstvo.

BIVŠI TRENER NA SANČOVOJ STRANI

Jedan od njegovih bivših omladinskih trenera u Engleskoj, govoreći – zajedno sa drugim izvorima u ovom članku – pod uslovom anonimnosti da bi zaštitio odnose, opisao ga je kao “divnog dečaka”. Sančo je viđen kao timski igrač; tip kreativnog talenta kojeg je engleski fudbal prečesto izbegavao.

„Možda što ne nose donji deo trenerke baš kao svi ostali, ili su im pertle otkopčane ili nose slušalice, mislimo da su loša osoba. I onda počinjemo da ih etiketiramo“, rekao je bivši selektor omladinaca Engleske.

„Možda će zakasniti jednom ili dvaput, ali neko drugi može zakasniti isto, ali mi ćemo oprostiti drugoj osobi jer se uklapaju u našu nesvesnu pristrasnost.

Nije ni čudo što su igrači uz Ten Haga protiv Sanča.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal