Pratite nas preko:
Fudbalska lopta
Foto: MN Press

Fudbal

Iscurio neverovatan podatak iz BiH: Sudija namestio utakmicu za 1.500 evra?

Nemio događaj u susednoj Bosni i Hercegovini. Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo je optužnicu protiv fudbalskog sudije Ilije Živkovića iz Orašja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno delo “primanje dara i drugih oblika koristi”, prenosi tamošnji portal Klix.ba.

Opštinski sud u Čapljini potvrdio je u celosti optužnicu za kazneno delo iz člana 380. st. 1 KZ Federacije BiH.

On se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe, kao sudija fudbalske utakmice, zahtevao i primio dar u iznosu od 3.000 konvertibilnih maraka (oko 1.500 evra) pre utakmice Prve lige Federacije BiH u Gabeli.

Navodi se da je on zajedno sa K. B. delegiran za suđenje određenih fudbalskih utakmica u svojstvu sudije A liste Prve lige Federacije BiH, a postupio je suprotno odredbama Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije Fudbalskog saveza Federacije BiH, tako što je od uprave jednog kluba zahtevao i primio dar u vidu iznosa od 3.000 maraka, a trebalo je da 13. oktobra 2019. godine sudi meč na stadionu u Gabeli u gradu Čapljina.

Tužilaštvo je u skladu sa zakonom predložilo sigurnosne mere optuženiku, kao što su zabrana vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije, te da mu se zabrani obavljanje svih funkcija i dužnosti u Fudbalskom savezu BiH, kao i svim takmičenjima koje navedeni savez organizuje.

Predloženo je i da mu se oduzme imovinska korist u iznosu od 3.000 maraka (oko 1.500 evra), a opštinski sud u Čapljini zakazao je ročište za 30. januar 2024. godine od 11.00 časova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal