Pratite nas preko:
Ispovest Đanluiđija Bufona
Foto: MN Press

Fudbal

Ispovest Đanluiđija Bufona: Priznajem, platio sam mito – nisam ponosan zbog toga ni posle ovoliko vremena

Objavljena je opširna ispovest Đanluiđija Bufona, koju je sa narodom čuveni bivši golman podelio tokom jednog događaja pod nazivom „Campioni sotto le stelle” u Bjeli.

On je tom prilikom “pretresao” sve periode svoje karijere, od Parme do Parme.

dobrodoslica500

Golman koji je branio za svetskog šampiona iz 2006. godine Italiju, koji sada ima 46 godina i teren je zamenio funkcionerskim odelom, priznao je, da ima jedno veliko žaljenje u životu.

Ono nema veze sa fudbalom, a tiče se greške koju je napravio kada je imao 18 godina i već je bio zvezda u usponu u Seriji A.

– Napravio sam mnogo grešaka, posebno kada sam bio mlad. Ono na šta sam najmanje ponosan je što sam sebi kupio diplomu, dao sam mito za to. Ne bih to ponovio, jer je to bila prečica. Nikada nisam bio sklon prečicama, ali sada volim da mislim da moja nesavršenost daje drugima predstavu o ljudskosti i čini me bliskim ljudima.

Baveći se fudbalskim temama, Bufon je govorio o svom dugom iskustvu igranja u Juventusu:

– Juve je bio moj fudbalski život, tu su bila divna sećanja, avantura i ljudski rast i posvećenost sa sportske tačke gledišta. Juve preokreće vaš univerzum naglavačke, ali onog trenutka kada uspete da to učinite svojim, ono vas nikada neće pustiti.

Jedina stvar koja, osim titule evropskog šampiona s Italijom fali Bufonu u bogatoj karijeri jeste trofej Lige šampiona:

– Za mene to nikada nije bila rana, za mene je to bio podsticaj da se svake godine borim za nešto izuzetno veliko. Ako onda moram da održim opšti govor koji dotiče svet Juventusa, saigrače i menadžere žao mi je i njih i navijača koji su žudeli za ovim peharom više-manje trideset godina. Za mene je igranje Lige šampiona već bila radost, pobeda bi bila zatvaranje kruga, ali nije me briga.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal