Pratite nas preko:
Kapiten Albanije Hisaj
Elseid Hisaj (Foto: MN press)

Fudbal

Istorijska odluka za italijanski fudbal: Albanski igrači više nisu stranci u Seriji A

Fudbalski savez Italije doneo je odluku da albanski fudbaleri više neće biti stranci u Seriji A. To je odlučeno posle posete Italiji albanskog premijera Edija Rame.

Ideja datira od januara kada su se sastali predsednici fudbalskih saveza dve zemlje Gabrijele Gravina i Armand Duka, a sada je i ozvaničeno.

Slotomanija

– Istorijski trenutak, dobre vesti za albanske fudbalere i albanski fudbal, koja je došla posle januarskih pregovora sa predsednikom FS Italije Gabrieleom Gravinom. Izvršni odbor Italijanskog saveza je doneo odluku da albanski fudbaleri od sezone 2024/25. imaju status domaćih igrača. Ovo je odlična prilika za albanske fudbalere koji tako mogu da zaigraju u jednoj od najjačih liga u Evropi – napisao je Duka na Tviteru.

Italije je odavno postala “obećana zemlja” za albanske igrače, a Serija A ima ubedljivo najviše fudbalera ove nacionalnosti od svih liga petice.

Čak 13 fudbalera sa albanskim pasošima nastupaju u elitnom rangu italijanskog fudbala, a to su: Ertrit Beriša, Berat Đimsiti, Ardian Ismajli, Maraš Kumbula, Nedim Bajrami, Kristjan Aslani, Jilber Ramadani, Kastriot Dermaku, Stiven Špendi, Medon Beriša, Marvin Čuni i Elseid Hisaj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal