Pratite nas preko:
IVICA KRALJ sportski direktor fudbalera Partizana suspendovan na 6 meseci iz fudbala
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Ivica Kralj izbačen iz fudbala, Partizan kažnjen sa milion dinara

Žestoko je Disciplinska komisija FSS-a kaznila i Partizan i sportskog direktora kluba, Ivicu Kralja. Razlog?! Komentarisanja suđenja posle utakmice 1. kola Superlige Srbije između TSC-a i Partizana.

Kralju je zabranjeno da u narednih 6 meseci obavlja bilo kakvu funkciju i da se uopšte bavi fudbalskim radom. Klub iz Humske će morati novčano da uplati čak milion dinara u kasu Fudbalskog saveza Srbije.

dobrodoslica500

Podsećamo da su tada crno-beli zbog spornih odluka sudije Milana Mitića, a na štetu Partizana, osuli drvlje i kamenje po arbitru i predsedniku Sudijske komisije Dejanu Filipoviću.

IVICA KRALJ sportski direktor fudbalera Partizana suspendovan na 6 meseci iz fudbala
Foto: MN Press/Matija Metlas

Zbog čega je Kralj suspendovan

Upravo je predsednik Sudijske komisije FSS-a podneo prijavu protiv Ivice Kralja, koji ga je u izjavi direktno napao. U prvostepenoj odluci o kazni su i navedene konkretne rečenice zbog kojih je sportski direktor Partizana drakonski kažnjen.

– Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek, ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslednja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo – rekao je tada Ivica Kralj i dodao:

– Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom… Znam da „papir“ ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek je upravo to. Taj nazovi čovek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno.

Zbog toga u narednih pola godine neće imati pravo da bude angažovan u fudbalu na bilo koji način, ni da sedi na klupi, ni ulazi u svlačionicu, potpisuje klupske odluke, pa čak i da daje izjave za medije.

On će imati pravo da pošalje žalbu na ovu odluku drugostepenom organu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal