Pratite nas preko:
Dušan Vlahović
Dušan Vlahović (Foto: Beta/AP)

Fudbal

“Juventus je kao Nokia 3310”: Super su golovi, ali videste li reakciju dok je Vlahović sedeo na klupi?

Dušan Vlahović je trenutno tema broj jedan u italijanskoj štampi, posebno onoj malo naklonjenijoj Juventusu.

U pobedi Stare dame od 3:0 protiv Sasuola, videle su se skoro sve dobre strane onoga što Masimilijano Alegri pokušava da napravi već mesecima, godinama unazad. Možda najbolje da vam to pojasnimo rečima italijanskih novinara:

– Juventus je fudbalski ekvivalent dobre stare Nokije 3310, nije lep, ali toliko je čvrst, da treba da stavite zaštitnu plastiku na podove u slučaju pada. I tako, neuništiv i funkcionalan, bez ustupaka estetici i zastrašujuće efektivan, Juventus ostaje na dva boda iza Intera. Išamarao je Sasuolo u prvom poluvremenu, bezbrižno ga kontrolisao u drugom, u na momente briljantnom meču, svakako obasjanom čudesnim golovima Vlahovića, ali u kojoj cenimo Jildizove i Rabioove uloge, kao i inteligenciju Kambijaza i Kjezin povratak – glasi početak krajnje realne analize Tutosporta.

Svi pričaju o Vlahovićevoj proslavi Kjezinog gola

I upravo u to zajedništvo se Dušan savršeno uklapa. Kada je u 89. minutu Federiko Kjeza, koji se oporavio od povrede i ušao sa klupe, postigao pogodak – Srbin je skočio i slavio ga intenzivnije nego svoj gol.

– Ako postoji jedan Dušanov gest koji bi trebalo da uplaši Inter i njegove navijače, to nije šut levom nogom kod prvog gola ili fantastičan slobodan udarac kod drugog, već dečački skokovi u trenutku pogotka Federika Kjeze. Vlahović je izmenjen, sedeo je na klupi, u jakni i delovao je srećnije nego kod svojih golova. Prijateljstvo i jedinstvo grupe, uzbuđene mirisom poduhvata, nadoknađuje opšti kvalitet tima i udvostručuje energiju – pišu oduševljeni Italijani.

– Kjeza je moj veliki prijatelj, poznajemo se jako dugo i bilo mi je mnogo drago što je postigao gol. Puno će mu to značiti, iako i nije bitno ko daje golove, važno je samo da pobeđujemo – posle meča je rekao skromni Dušan.

Alegri je, ipak, realista

Međutim, sve to na stranu, Juventusov trener je večni realista i pragmata Masimilijano Alegri, koji je morao da doda i par kritički upućenih reči na Vlahovićev račun, i to zbog 30 loših minuta protiv Frozinonea.

– On sazreva. Pre neko veče protiv Frozinonea imao je loših pola sata i on to zna, pričali smo o tome. Hteo je sve da slomi, to je još uvek znak nezrelosti. Mora ostati spokojan i miran. Večeras je bio lucidniji i spokojniji, manje je bio ljut na sudiju. On je igrač rođen 2000. godine, ima još prostora za napredak, ali ne sme da padne na greškama kao protiv Frozinonea.

Možda se mnogima nekada ne dopada kako Alegri priča o našem reprezentativcu, ponekad deluje strogo, ali u nastavku teksta ostavićemo jedan dokaz koji će jasno pokazati da to ipak donosi rezultate.

Inače, u narednom kolu Juventus gostuje Lećeu, a na taj meč možete da se kladite OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal