Pratite nas preko:
Dušan Vlahović, Lacio-Juventus; Foto: Beta/AP/Alfredo Falcone

Fudbal

Juventus umalo dokazao da je 2:0 najopasniji rezultat: Ipak, zamenik Vlahovića je doneo finale

Da je Juventus u revanšu polufinala Kupa Italije protiv Lacija prokockao 2:0 iz prvog meča, Dušan Vlahović i Filip Kostić bi znali kako da to “objasne” saigračima. Upotrebili bi čuvenu krilaticu Milana Barda Živadinovića da je “2:0 najopasniji rezultat”. Međutim, izbegli su to zahvaljujući Arkadijušu Miliku.

Lacio je u revanšu ostvario “Pirovu pobedu” rezultatom 2:1, ali je ukupan skor na strani Juventusa – 2:3. “Nebesko-plavi” su poveli već u 12. minutu kada je Kasteljanost glavom pogodio na veoma efekatan način. Lacio je uspeo da poravna ukupan rezultat u 48. kada je isti igrač pogodio, a interesantno, asistent je kod oba pogotka bio Luis Alberto.

Slotomanija

Međutim, Juventus je uspeo da uzvrati. Dušan Vlahović je već u 57. mogao da odgovori, ali je bio za malo neprecizan. Ipak, srpski napadač je morao da napusti igru u 81. minutu, a samo dva minuta je izmena Masimilijano Alegri dobila na potpunom značaju.

Još jedan rezervista, Timoti Vea, uputio je asistenciju po zemlji za Arkadijuša Milika, koji se našao na pravom mestu u pravo vreme i iz prvog kontakta sa loptom postao heroj. Naravno, da je to Juventus suvereno sačuvao do kraja i eliminisao tim Igora Tudora.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal