Pratite nas preko:
Dušan Vlahović
Foto: Beta/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Fudbal

Juventusu problem Vlahovićeva plata: Zato već danas počinju pregovori o produžetku ugovora

Dušan Vlahović teško da je bolje mogao da zamisli početak sezone. Srpski napadač je postigao 4 gola u prve 4 utakmice Serije A. Time je uverio upravu Juventusa da je ispravno postupila što ga letos nije zamenila za Romelua Lukakua.

Zato i ne čudi što su u Torinu već spremni da započnu pregovore o novom ugovoru, tačnije o produžetku saradnje. Aktuelni ugovor Srbina ističe 2026. godine i “stara dama” želi već sada da krene u rešavanje jednog od najvažnijih pitanja.

dobrodoslica500

Kako piše “Tutosport”, Vlahovićev menadžer, Darko Ristić je zato bio prisutan na utakmici protiv Lacija za vikend i danas bi trebalo da ima sastanak sa čelnicima kluba. Tema sastanka jeste početak pregovora oko produžetka saradnje.

Dušan Vlahović na meču Juventus - Lacio na kome je postigao 2 gola
Foto: Beta/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Problem trenutna Vlahovićeva plata

Međutim, nisu samo dobre igre srpskog reprezentativca razlog za pregovore o nastavku saradnje. Juventus trenutno i nije baš u najboljoj finansijskoj situaciji, a plata srpskog reprezentativca tek bi trebalo da optereti budžet.

Vlahovićeva trenutna plata je 9 miliona evra plus bonusi po sezoni, međutim, u njegovoj poslednjoj godini ugovora ona će narasti do garantovanih 12 miliona evra. I to bi moglo da bude problem za finansijsku strukturu kluba.

Zato uprava želi da “preispita” taj sporazum i da predloži produženje ugovora. “Tutosport” piše da je ideja da se ugovor produži do 2028. godine, a da se Vlahovićeva plata prerasporedi malo drugačije.

Dušan Vlahović slavi svoj drugi gol u pobedi Juventusa nad Laciom 3:1
Foto: Beta/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Igraju i na kartu toga što je Vlahović zadovoljan u Torinu i želi da bude deo kluba i u narednim godinama. Međutim, i srpski fudbaler i njegov menadžer znaju da su u sjajnoj poziciji za pregovore i da im je to kec u rukavu.

Usled toga se ne očekuje da bi pregovori mogli da budu kratki i da brzo dođe do dogovora.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal