Pratite nas preko:
Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti arrives for a press conference during a Media Opening day training session in Madrid, Spain, Monday, May 27, 2024. Borussia Dortmund will play against Real Madrid in Saturday's Champions League soccer final in London. (AP Photo/Manu Fernandez)
Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbal

Karlo, jesi li ti muzičar? Ančeloti se “predomislio” u istom danu – Real ide na SP

Fudbalski klub Real Madrid potvrdio je da će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu, uprkos rečima svog trenera Karla Ančelotija.

Real Madrid i njegov trener Karlo Anćeloti razjasnili su da će se osvajač Lige šampiona takmičiti na Svetskom klupskom prvenstvu sledeće godine, iako je Italijan u današnjem intervjuu za il Đornale rekao da će klub “odbiti poziv”, prenosi Bi-Bi-Si.

Anćeloti je kasnije na društvenim mrežama objavio da njegove reči nisu protumačene na pravi način.

– Moje reči o Svetskom prvenstvu nisu protumačene na pravi način. Naravno da nemam ništa protiv toga da učestvujemo na tom turniru, jer to je šansa da osvojim novi pehar sa Realom – rekao je Anćeloti.

dobrodoslica500

Real objavio zvanično saopštenje


Klub iz Madrida se oglasio saopštenjem u kojem navodi da će igrati na turniru.

– Real Madrid želi da objavi da ni u jednom trenutku nije bilo pitanja u vezi sa našim učešćem na novom klupskom Svetskom prvenstvu koje će organizovati FIFA u narednoj sezoni 2024/2025. Naš klub će učestvovati, kako je planirano u ovom takmičenju i mi smo ponosni i uzbuđeni što smo u to uključeni. Želimo još jednom da inspirišemo milione naših navijača širom sveta novim trofejom – naglasio je Real.

Real je jedan od 12 evropskih klubova koji su se već kvalifikovali za Svetsko prvenstvo na kojem će igrati 32 tima iz celog sveta i koji će se održati u SAD od 15. juna do 13. jula 2025. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal