Pratite nas preko:
Kilijan Mbape
Foto: Beta/AP/Thibault Camus

Fudbal

Koliko će Mbape zarađivati u Realu? Manje nego što su mnogi mislili – ali sam potpis će biti basnoslovan

Jedan od najboljih fudbalera sveta Kilijan Mbape napustiće PSŽ sledećeg leta. Sportski mediji i upućeni to najavljuju mesecima, a potvrdio je i trener Svetaca Luis Enrike.

– Izgleda da Kilijanova neposredna budućnost nije ovde u Parizu, pa smo morali da testiramo taktiku. Ne treba mu trener, on je igrač koji će postići 50 golova u sezoni i prikupiti 25 asistencija, a da mu ne kažete Bilo šta. On je najbolji igrač na svetu u poslednjoj trećini terena – rekao je Enrike.

Najizvesnije je da će Mbape (25) na leto verovatno otići u Real Madrid kao slobodan igrač.

On je ove sezone postigao 38 golova na 37 utakmica i očekuje se da bude lider tima u Madridu, a Fabricio Romano tvrdi da su glavni detalji ugovora već dogovoreni.

Preko 100 miliona samo za potpis

Italijanski transfer insajder Fabricio Romano piše na svom blogu da će Mbapeova godišnja plata biti u istom rangu kao i ostalih glavnih asova tima, Vinisijusa Žuniora i Džuda Belingema, koja sa raznim bonusima iznosi oko 24 miliona evra godišnje.

Ali to nije jedini novac koji će Mbape dobiti, pošto u njegovom transferu neće biti obeštećenja drugom klubu. Očekuje se da će naknada za potpisivanje ugovora biti preko 100 miliona evra.

Real neće morati da mu isplati tu neverovatnu sumu odmah, već na rate tokom trajanja ugovora.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal