Pratite nas preko:
Bayern Munich's Aleksandar Pavlovic celebrates scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Borussia Moenchengladbach, at the Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Feb. 3, 2024. (Angelika Warmuth/dpa via AP)
Aleksandar Pavlović, Foto: Beta/Angelika Warmuth/dpa via AP

Fudbal

Mateus i Basler protiv Pavlovića u reprezentaciji Nemačke: “Neću da čujem…”

Dve legende nemačkog fudbala i bivši reprezentativci, Lotar Mateus i Mario Basler, su protiv poziva Aleksandru Pavloviću u nemačku selekciju.

Srbin rođen u Minhenu je prethodnih meseci goruća tema, kako u Srbiji, tako i u Nemačkoj. Razlog je što je za kratko vreme uspeo da se izbori za važnu ulogu u timu Bajerna. Odilično je odigrao mečeve na kojima je dobio priliku, postigao i 2 gola, a ima tek 19 godina.

Borba između dva saveza da ga privole da igra za njihovu reprezentaciju traje neko vreme. Međutim, poslednje naznake i informacije koje stižu kažu da se on ipak opredelio za “pancere”.

Bayern Munich's Aleksandar Pavlovic scores his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Borussia Moenchengladbach, at the Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Feb. 3, 2024. (Niklas Treppner/dpa via AP)
Foto: Beta/Niklas Treppner/dpa via AP

Očekuje se da u četvrtak bude i njegovo ime na spisku selektora Julijana Nagelsmana za prijateljske mečeve protiv Francuske i Holandije u martu.

Nije to potez da u ovom trenutku Nemcima je potreban Pavlović, koliko da bi ga “kaparisali”, odnosno sprečili da se predomisli i opredeli za srpsku reprezentaciju. Nemački mediji pišu da će zbog toga ne samo dobiti poziv, nego i igrati u ove dve utakmice.

Zašto su Mateus i Basler protiv?

Ali takva ideja se ne dopada Mateusu i Basleru. Pogotovo im se ne dopada mišljenje koje provejava u javnosti da bi Pavlović trebalo da bude u nemačkoj reprezentaciji i na Evropskom prvenstvu u junu i julu.

LOTHAR MATTHAEUS Lotar Mateus, bivsi fudbaler Bajerna, na utakmici Lige sampiona protiv Crvene zvezde, na stadionu Rajko Mitic. Beograd, 26.11.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, UEFA Liga sampiona, Crvena zvezda, Bajern
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

– Aleksandar Pavlović igra odlično u poslednje vreme, to se mora priznati, ali ne treba okretati glavu od dečaka. Mislim da još nije kandidat za reprezentaciju. S povratnikom Tonijem Kroosom, kapitenom Ilkajem Gundoganom, Leonom Goreckom i Paskalom Grosom, ima dovoljno kandidata za igranje na poziciji šest ili osam – napisao je Mateus u svojoj kolumni za “Skaj”.

Sa druge strane, Basler je govorio na temu Pavlovića u poslednjoj epizodi svog podkasta.

– Ne želim čuti da takvog igrača vode na Evropsko prvenstvo. Zato vas molim, poslušajte me. Pustimo ga da prođe godina i da stekne iskustvo, ali nemojmo opet sanjati. On je veliki talenat, veliki fudbaler, ali nakon Evropskog prvenstva možete ga pozvati – poručio je Basler.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal