Pratite nas preko:
BRUNO PETKOVIC fudbaler Dinama Zagreb na utakmici Prvenstva Hrvatske Prve nogometne lige protiv Rudesa na stadionu Maksimir, Zagreb 02.02.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Dinamo Zagreb, Prvenstvo Hrvatske, Prva nogometna liga, Rudes
Bruno Petković; Foto: Beta/AP

Fudbal

Meč šampiona tzv. Kosova i Dinamo Zagreba namešten?! Pokrenuta istraga

Nije mali broj onih koji su bili iznenađeni plasmanom kosovskog Balkanija u grupnu fazu Lige konferencije. Pregazili su BATE Borisov i najavili da nisu “mačiji kašalj”, ali… Onda je pala ozbiljna mrlja na njihov istorijski nastup u Evropi.

Naime, utakmica između Balkanija i Dinama iz Zagreba, šampiona tzv. Kosova i Hrvatske, u okviru grupne faze Lige konferencije pod velom je sumnje da je nameštena. Duel odigran u jesen 2023. godine završen je rezultatom 2:0. A nekoliko meseci kasnije našao se pod istragom. I to, ni manje ni više, nego kosovskih fudbalskih vlasti.

Slotomanija

Hrvatski mediji prenose da je istragu pokrenula Laureta Ulaj, u ime tužilaštva u Prištini.

– Potvrđujem da su po ovom pitanju preduzete sve pravne radnje – izjavila je Ulaj.

Balkani je sa 2:0 savladao Dinamo u Prištini i bio je to jedan od iznenađujućih rezultata ove sezone. Hrvatski mediji su izvestili da su “modri” odigrali jedan od najgorih mečeva u istoriji kluba na evro-sceni.

Ostaje da se vidi da li je sumnja u “čista posla” opravdana ili ne. Istraga će to vrlo brzo pokazati.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal