Pratite nas preko:
Barselona davanje mita
Foto: Beta/AP/Francisco Ubilla

Fudbal

Barselona proglašena krivom za davanje mita

Barselona je od strane suda proglašena krivom za davanje mita u slučaju Negreira. Kako prenosi list El Debate, šef istražnog suda Hoakin Agire, koji vodi slučaj, razmatrao je isplatu 7,5 miliona evra iz Barselone bivšem potpredsedniku Sudijsko-tehničkog komiteta (CTA) RFEF-a. zločin.

Za podmićivanje optuženi su i sam Hoze Marija Enrikez Negreira, njegov sin, kao i bivši predsednici katalonskog kluba Žozep Bartomeu i Sandro Rosel.

Stav suda je da nijedan funkcioner ne može dobiti dodatnu naknadu za obavljanje svojih dužnosti. Sudija se poziva na slične presedane iz prakse Vrhovnog suda.

Žoan Laporta, predsednik Barselone, izneo je ozbiljne optužbe protiv La lige i njenog predsednika Havijera Tebasa nakon što su se ove otpužbe pojavile. Laporta tvrdi da je odbijanje kluba da potpiše CVC ugovor dovelo do ciljane kampanje protiv Barselone. Cilj je bio da se oduzme kontrola nad klubom od njegovih članova.

Govoreći o slučaju Negreira, Laporta ga je okarakterisao kao orkestrirani napor da se potkopa Barselona. Sve to kako bi se na kraju je primorala da proda klub u privatno vlasništvo.

– Slučaj Negreira je kampanja protiv Barse. Morate biti samokritični, ali to je bilo nešto što smo mi nasledili. Dobijanje konsultacija o suđenju nije davanje mita i zločin – kaže Barselona.

– Barsa nikada nije dala mito sudiji, osim činjenice da možda nismo dovoljno cenili da nam je sin bivšeg sudije dao savet.

Videćemo u narednim danima šta čeka Katalonce. Koju kaznu će sud odrediti za ovo “savetovanje sa bivšim sudijom i njegovim sinom”.

Barselona u petak igra meč La lige protiv Sevilje. SOCCERBET je spremio kvote za taj događaj, a možete ih videti klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal