Pratite nas preko:
Barselonini navijači ljuti na EA sports. Žale se što im nema vunderkinda
Screenshot/YT/Barcelona

Fudbal

Barselonini navijači ljuti na EA sports. Žale se što im nema vunderkinda

Lamine Jamal je već neko vreme skrenuo pažnju na sebe kao talentovani projekat La masija akademije. Barselonini navijači su ljuti na EA sport, kompaniju koja pravi FIFA igricu i žale se što im nema vunderkinda.

Razlog je vrlo jednostavan. Propisi koje su postavili kreatori igre, EA Sports, dozvoljavaju da se igrač doda u igricu samo kada napuni 17 godina. Kao što znate, Barselonin veliki talenat ima samo 16 godina, pa će biti izostavljen u EA Sports FC 24, prenose strani mediji.

dobrodoslica500

Ovo je verovatno prilično tužna vest za navijače Ponosa Katalonije. Lamine Jamal budi velike nade u budućnost i da se pojavio u fudbalskoj produkciji, nesumnjivo bi bio jedan od igrača sa najvećim potencijalom.

U svakom slučaju, igrač Barselone će najranije moći da se pojavi u seriji EA Sports FC sledeće godine, jer će 13. jula 2024. proslaviti 17. rođendan.

Rođen u Kataloniji, Jamala je akademija Barselone pokupila pre njegovog petog rođendana i nastavio je da oduševljava svakog trenera sa kojim je radio. Zvaničnici kluba su osmislili plan da ga izbace iz zone udobnosti kako bi pokušali da izvuku najbolje iz njega.

Konstantno igrajući iznad svojih godina, 16-godišnji Jamal je deo tima do 19 godina i nedavno je postao najmlađi igrač kluba u istoriji Omladinske lige UEFA.

Sledeći korak je bio trening sa Ćavijevim prvim timom. Šefu se zaista dopao Jamal i redovno ga je uključivao u sastav prvog tima. Sa nepunih 15 godina i 290 dana, momak je oborio rekord Ansua Fatija kao najmlađeg igrača koji je nastupio za Barselonu u La ligi u istoriji kluba.

Podsetimo, Španac je ove sezone već odigrao šest mečeva za svoj klub i upisao dve asistencije.

Štaviše, debitovao je za reprezentaciju i čak postigao gol.

Obožavaoci se nadaju da će u budućnosti postati svetska zvezda, što se čini mogućim zbog njegovog značajnog talenta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal