Pratite nas preko:
(Foto: MN Press)

Fudbal

Bonući: Juventus i Alegri su me ponizili

Bivši fudbaler Juventusa Leonardo Bonući dao je ekskluzivni intervju za italijansku TV stanicu Mediaset. Veteran, kojeg su “bjankoneri” letos proglasili nepotrebnim prešao je u Union Berlin, napao je trenera Masimilijana Alegrija i upravu torinskog kluba. Bonući kaže da su ga Juventus i Alegri ponizili.

„Čitao sam i čuo lažne stvari koje govore Juventus i trener. Nije tačno da sam u oktobru i februaru bio obavešten o nameri kluba da se rastane od mene. Zaista, krajem maja sam bio peti ili šesti izbor u odbrani da pomognem mladim igračima“, rekao je Bonući.

„Osećao sam da se nešto sprema, nakon mnogih glasina u novinama, sve dok me 13. jula Điuntoli i Mana (direktori Juvea) nisu obavestili. Došli su u moju kuću i rekli da više neću biti deo tim Juventusa. Naveli su da će moje prisustvo na terenu ometati rast tima. Ovo je bilo poniženje koje sam doživeo posle oko 500 utakmica sa Juventusom. Cenio sam solidarnost mnogih saigrača. Uključujući i sadašnje, iz Juventusa i drugih klubova. svi su izrazili žaljenje zbog nepoštovanja prema meni dodao je Bonući.

„Posle dve nedelje otkako više nisam u Juventusu, veoma mi je teško da razmišljam o poslednjem periodu. Volim da razmišljam o klubu čiji sam bio deo. Onom koji pobeđuje, pravom Juventusu, onom koji u ove poslednje dve godine nikada nismo videli. Nemam ništa protiv kluba. Juventus su navijači, tim, moji bivši saigrači. Ja se bavim tim ciljem jer ljudi koji su trebalo da mi dozvole da završim karijeru na poštovan i dostojanstven način nisu. Ovo je drugi put da sam primoran da napustim Juventus, u oba slučaja zbog funkcije koju obavlja neko ko nisam ja…

PIRLO MI JE REKAO “IDI NEGDE DRUGDE DA POBEĐUJEŠ”

Pirlo me je nasmejao kada mi je rekao da bi to moglo da se desi kao i njemu:

“Idi da pobeđuješ negde drugde nakon što kažu da si gotov (Pirlo je napustio baš Alegrijev Milan u leto 2011., jer trener nije više verovao u njega).

“Čuo sam se i sa Kjelinijem, sa kojim imam bratski odnos… Tako i sa Bufonom, koji je želeo da čuje moju stranu priče, drugačiju od one koju pišu novine“, dodao je Bonući.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal