Pratite nas preko:
FIFA je uništila ukrajinski fudbal
(Foto: MN Press)

Međunarodni

“FIFA je uništila ukrajinski fudbal”. Ukrajinci tuže Svetsku kuću fudbala zbog ogromnih gubitaka

Direktor Šahtjora Sergej Palkin rekao je da je FIFA uništila ukrajinski fudbal.

– FIFA je uništila ukrajinski fudbal, uništila naš temelj i našu konkurentnost – odmah u startu Palkin prelazi na stvar u razgovoru sa medijima.

dobrodoslica500

Zato što je od početka sukoba dozvoljavala stranim igračima da besplatno raskinu ugovore i prelaze u druge klubove?

– Baš tako. Na početku sukoba, još uvek smo imali 40 miliona neizmirenih plaćanja na našem bilansu za naše potpise. Uobičajena praksa je plaćanje na rate. Ali odjednom više nismo imali ništa zauzvrat, jer su strane zvezde jednostavno mogle da nas napuste, a sav prihod je nestao.

Nikada nije bilo konsultacija sa FIFA – do sada. Svetska kuća fudbala uvek objašnjava da je fudbal jedna velika porodica. Ali jednostavno smo izbačeni. Našli smo dogovore sa svim stranim igračima, niko nije morao da se vraća.

Zahtev za odštetu nije uspeo u Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu, sada želite da podnesete tužbu protiv FIFA Evropskoj komisiji.

– I zbog toga preduzimamo mere protiv pojedinih klubova. U pregovorima smo sa Totenhemom i njihovim šefom Danijelom Levijem o tome kako će nam dati obeštećenje za Manora Solomoan. Kupili smo ga za šest miliona, obučili, tržišna vrednost mu je porasla na 18 miliona i onda je otišao u Totenhem za nula evra. I nikog nije briga. Krećemo u akciju i sa Lionom i Galatasarajem za sličan transfer našeg igrača Tetea.

Da li znate ko će profitirati najviše?

– Agenti. Postoje slučajevi kada igračima nude besplatan transfer iz Šahtjora, a oni sami dobijaju mnogo novca. FIFA je dozvolila agentima da unište ukrajinski fudbal – rekao je Palkin.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Međunarodni