Pratite nas preko:

Međunarodni

Fudbalski savez Rumunije se oglasio zbog transparenta “Kosovo je Srbija”

Fudbalski savez Rumunije osudio je postupak navijača na utakmici sa lažnom tzv. državom Kosovom, odnosno isticanje transparenta “Kosovo je Srbija”.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. između Rumunije i tzv. Kosova (2:0) prekinuta je u 50. minutu zbog akcije rumunske ultras grupe Unite Sub Tricolor. Navijači su na tribinama stadiona okačili transparent „Kosovo je Srbija“ i uz ove reči skandirali. Okačen je i transparent sa natpisom: „Besarabija je Rumunija“.

„Fudbalski savez Rumunije najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje grupe navijača koje je dovelo do prekida utakmice između Rumunije i Kosova. Pre svega, ponavljamo princip kojim se rukovodi rumunski fudbal – nemešanje politike u sportske aktivnosti – prenosi Digisport.

Revizionizam je neprihvatljiv u fudbalu, a FRF najoštrije osuđuje provokativne poruke političke, ideološke, verske ili uvredljive prirode, koje su strogo zabranjene na stadionima.

Sve ovo je na tribinama Nacionalne arene uradila mala grupa takozvanih navijača, što je poremetilo tok meča i indirektno uticalo na raspoloženje igrača. Huliganske postupke osudio je ostatak publike, kojoj je oduzeta fudbalska predstava koju su želeli i za koju su kupili karte.

FRF žali zbog nesrećne situacije u kojoj su se našli gledaoci i zahvaljuje im se na fantastičnoj podršci koju su pružili timu u dramatičnoj pobedi!“ – navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Rumuni su na kraju uspeli da dođu do vanžnog trijumfa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.

Tom pobedom izbili su na drugo mesto na tabeli. Komšije sa istoka imaju sada 12 bodova, dva manje od Švajcarske, a jedan više od Izraela. Do kraja kvalifikacija gostuju prvo u Belorusiji, zatim dočekuju Andoru. U novembru igraju poslednja dva meča, protiv Izraela u gostima, koji bi mogao da bude i odlučujući, dok na kraju u Bukureštu dočekuju lidera Švajcarsku. Pokušaće da pre meča sa “sajdžijama” dođu do plasmana u Nemačku.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Međunarodni