Pratite nas preko:
Beka je zdrav
Foto: Beta/AP

Fudbal

Iz Nice mole: Budite svi uz njega, mesecima je išao na psihoterapije

Subota je bila baš težak dan za Nicu. Fudbaler koji je poslednjih meseci imao psihičkih prepreka umalo je izvršio samoubistvo. Trener Nice prokomentarisao je incident sa Aleksisom Beka-Bekom.

Juče je 22-godišnji fudbaler zapretio da će se baciti sa vijadukta Manjan kod Nice. Sa njim su vođeni pregovori. Dva sata kasnije saznalo se da su vatrogasci skinuli Bek-Beka sa mosta.

dobrodoslica500

– Današnji dan uoči utakmice je drugačiji od bilo kojeg drugog, epizoda sa igračem je uticala na sve nas: osoblje, tim, klub, navijače, sve. Na sreću, sve se dobro završilo – kaže Frančesko Farioli (na slici), trener ekipe sa Rivijere i dodaje:

On (Beka-Beka) je živ i zdrav, brinu o njemu. Želeo bih da istaknem ogroman rad našeg psihologa Sofi, koja se o njemu brinula u poslednja tri meseca sa velikom pažnjom i osetljivošću. Ovo je njena zasluga. Ne treba da se krijemo kada se suočimo sa ovakvim problemima.

Kako kažu, naši najveći neprijatelji smo mi sami. Ponekad mislimo da su fudbaleri superzvezde ili rok zvezde, ali oni su ljudi kao i mi. U prošlosti smo videli sportiste poput Tajsona Fjurija ili Majkla Felpsa kako govore o ovim poteškoćama. To ne bi trebalo da bude tabu. Svi moramo da budemo osetljiviji na ovo.

Molim za veću osetljivost u pogledu puta koji je pred Aleksisom. Molim vas da se prema njemu odnosite kao prema voljenoj osobi, sa pažnjom i ljubavlju. Veoma nam je laknulo – rekao je Frančesko Farioli.

Nica danas igra protiv Rena, a SOCCERBET je spremio kvote za tu utakmicu. Možete ih videti klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal