Pratite nas preko:
(Foto: MN Press)

Fudbal

Kanavaro konačno otkrio zbog čega su ga u Milanu otpisali

Fabio Kanavaro je nadaleko hvaljen kao jedan od najvećih defanzivaca svoje generacije. Sada je nekadašnji defanzivac Kanavaro konačno otkrio zbog čega su ga u Milanu otpisali.

Bivši fudbaler Parme, Juventusa i Real Madrida osvojio je više titula prvaka u blistavoj karijeri, kao i Svetsko prvenstvo sa Italijom 2006. On je i dalje poslednji defanzivac koji je osvojio Zlatnu loptu.

dobrodoslica500

Ipak, malo ljubitelja fudbala zna da je on lako mogao da izabere Milan umesto gorepomenutih klubova. Kao mladić, Kanavaro je imao priliku da igra za još jednog italijanskog giganta, da bi ga oni odbili zbog njegovog relativno niskog rasta (176 cm).

„Reći ću vam nešto što sigurno ne znate. Na početku moje profesionalne karijere, nisam se preselio u Milan zbog svog mog fizičkog izgleda (građe) “, rekao je Kanavaro za FourFourTwo u ekskluzivnom intervjuu.

„Godinama kasnije, generalni menadžer rosonera, Ariedo Braida, došao mi je i rekao:

„Fabio, moram da priznam da nisam mislio da ćeš ispasti tako sjajan igrač – mislio sam da si premali za to. . Moram da ti se izvinim, jer nisam završio selidbu za tebe zbog tvoje visine.’“

Kanavaro veruje da je, uprkos Milanovim ranijim rezervama, njegova visina bila malo štetna tokom njegovih igračkih dana. Nadoknadio je to drugim osobinama.

„Uvek sam maksimalno koristio svoje karakteristike da bih se izborio sa višim napadačima. Mogao sam da predvidim šta će se dalje desiti. Da skočim ispred njih, bio sam i eksplozivan, tako da sam mogao da skočim prilično visoko. Rođen sam u Napulju, koji je grad koji te tera da se prilagođavaš stvarima, a to je upravo ono što jesam na terenu – prilagodio sam se stvarnosti.”

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal