Pratite nas preko:
(Foto: MN Press)

Fudbal

Legenda Slovenije i Intera u penziji

Gotovo je, Samir Handanović je rešio da završi karijeru. Legenda Slovenije i Intera u penziji. Počeo je u omladincima Slovana, zatim se pridružio Slaviši Stojanoviću u Domžalama, a talenat mu je bio toliki da su se za njega brzo zainteresovali strani klubovi. Odabrao je ponudu Udinezea, koja mu je promenila život. Brzo se vezao za italijanski fudbal i postao stub reprezentacije Slovenije, sa kojom je igrao i na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

U zemlji četvorostrukih svetskih prvaka, gde fudbalskih fanatika ne nedostaje, Samir Handanović pomerio je prekretnice slovenačkog fudbala, prenosi Siol. U početku je bio uspešan sa Udinezeom, ali je najveći uspeh postigao sa Interom iz Milana, gde je nasledio Brazilca Hulija Sezara. Sa Interom je postao šampion Italije, kao i dvostruki osvajač kupa i superkupa, stigao je i do finala Lige šampiona i Lige Evrope.

On predstavlja uzoran model posvećenog fudbalera, pravog profesionalca kojeg su saigrači uvažavali do te mere da je dobio izuzetnu čast u Interu. 2021. godine, nakon odlaska Argentinca Maura Ikardija, postao je kapiten milanskog velikana, nakon završetka slavne sezone 2022/23, koju je završio veličanstveno, izvanrednim učinkom u finalu Kupa Italije u Rimu. , ali i spoznaja da je izgubio poziciju prvog u klupskom golmanu, i mahnuo navijačima Intera pozdrav. Bilo je emotivno.

I dalje je želeo da se brani, da dokaže da još ne pripada starom gvožđu, ali nije dobio dovoljno adekvatnu ponudu da nastavi između stativa. Zbog sveta toga, legenda Slovenije i Intera u penziji sa 39. godina. Ovo će biti vezano za fudbal.

Ko zna, možda i on krene putem bivšeg saigrača iz Intera Dekija Stankovića i započne trenerski posao.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal