Pratite nas preko:
Atletika pretili ubiti
Foto: Beta/AP/Manu Fernandez

Fudbal

Navijači Atletika pretili da će ubiti majku i ćerku navijačice Reala

U Španiji ne staju nemiri među navijačima. Poslednji incident napravili su navijači Atletika, koji su pretili da će ubiti majku i ćerku jer navijaju za njihovog gradskog rivala.

Ultrasi “jorgandžija” su uoči meča 6. kola La lige napali tamnopute majku i njenu ćerku, obučene u majice Real Madrida sa imenom i brojem Vinisijusa Juniora. Istovremeno, fanovi su uzvikivali „Ne Vikinzima“ (Orgulo Vikingo je stara navijačka grupa Reala, prim. aut) i „Madridista su kučkini sinovi“. Žena i devojka su briznule od straha nakon napada.

dobrodoslica500

La Liga je podnela zvaničnu žalbu tužilaštvu u vezi sa incidentom.

Tetka osmogodišnje devojčice, koja je u tom trenutku takođe bila pored nje, progovorila je o pretnjama i uvredama navijača.

– Šetali smo blizu Sivitas Metropolitana i tamo je bio sastanak navijača Atletiko Madrida i stali smo da ga pogledamo. Ja sam navijač Atletika od rođenja. I počeli su da pevaju „No Vikings”, „majmuni”, „crno sr…”.

– I u početku, kunem vam se, nismo znali da je to zbog nas. Čak sam se osvrnula i pomislila da govore o grupi dece koja su prolazila iza. Nikada ne bih pomislila da je to zbog devojke. Sve dok nije prišao neki tip i udario me po ruci. “Gubi se odavde ili ćemo ubiti ovu j… devojku.”

DEVOJČICA SE BUDI I PLAŠI DA SU DOŠLI PO NJU

Priznaje ova žena da se plašila da jer su navijači Atletika pretili da će ubiti nju i devojčicu.

– Mnogo uvreda i sve to. A onda sam podigla pogled i videla mnogo ljudi, kako vređaju devojku i upire prstom ka njoj. Imala je užasan napad anksioznosti. Izvukla sam je odatle što je pre moguće dok je ona prekrila majicu i amblem na njoj. Prve noći se nekoliko puta budila misleći da su došli po nju. Imala je mnogo noćnih mora. Ona ne zna zašto se sve ovo dogodilo. Zamolila me je da je više ne vodim na stadion – rekla je žena za El Larguero.

Policiju su se javile devojčicina majka i tetka. Rekli su da su im Atletikovi ultrasi vikali:

„Izlazite, vi j… vikinški kurvini sinovi, gubite se odavde ili ćemo vam razvaliti usta i ubiti vas“.

Zastrašujuće zaista.

SOCCERBET je spremio kvote za vanredno kolo u Španiji. Možete ih videti klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal