Pratite nas preko:
Sramota Hetafea
Foto: Beta/AP/Jose Breton

Fudbal

“Ženski i muški fudbal ne mogu da se porede. Svako treba da zna svoje mesto”

Rečenica koja je zapalila javnu raspravu u Španiji – “Ženski i muški fudbal ne mogu da se porede. Svako treba da zna svoje mesto” došla je od Alfonsa, bivšeg igrača Reala i Barselone.

Bivši reprezentativac Španije smatra da se ženski fudbal ne može porediti sa muškim.

dobrodoslica500

„Imam svoje mišljenje o ženskom fudbalu. Sjajno je što žene imaju prostor i prava, kao i dugi niz godina, ali verujem da se ženski i muški fudbal uopšte ne mogu porediti. Jer sve zavisi od prihoda koji ostvarujete i medijske izloženosti. I nema šta da se poredi ovde – kaže Alfonso.

Pitanje plata za njega je takođe neuporedivo.

– Sigurno bi i drugi sportisti voleli da primaju platu kao fudbaleri na nivou reprezentacije, ali ne. Voleo bih da budem plaćen kao Ronaldo, ali nisam tako dobar. To je što je.

Alfonso je nedvosmislen i kada je reč o tome gde se nalazi muški fudbal, a gde ženski.

– Svako treba da zna svoje mesto. Ne mogu da se žale. Ženski fudbal je napredovao, ali ne treba da imaju glavu u oblacima, treba da shvate da se ne mogu porediti sa fudbalerima – rekao je Alfonso Perez, koji je igrao za reprezentaciju Španije, kao i dva španska giganta.

Vodi se ovih dana ta polemika oko jednakosti, u koju i da hoćemo ne možemo da se mešamo, jer nismo taj nivo fudbala. Ni u muškoj, a ni u ženskoj konkurenciji. Doduše, možemo da budemo ponosni na reprezentativke naše zemlje, a pohvale su nedavno stigle i od Čelsija na račun Jelene Čanković.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal