Pratite nas preko:
Mijatović Holand
Ostoja Mijailović i Predrag Mijatović; Foto: MN Press

Fudbal

Mijat veruje u Piksija: Da mi je neko to rekao 2000. godine, ne bih mu verovao

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Predrag Mijatović boravi u Moskvi kao gost Fudbalskog saveza Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Rusije.

Da mi je neko te 2000. godine rekao da će reprezentacija čekati na novi plasman na Evropsko prvenstvo ne bih verovao – rekao je čuveni fudbaler.

Slotomanija

Zatim je nastavio:

– To je zaista dug period. Ali je Piksi prvo odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, što je bitno i pozitivno, a zatim i na Evropsko prvenstvo. To je dobar ciklus. Povezana dva velika takmičenja i apsolutno sam siguran da tu nije kraj. Nadam se da je ekipa kadra da uradi našto. Imam osećaj da će ovo Evropsko prvenstvo biti pravo za Srbiju – istakao je Mijatović za sajt FSS.

Još peku sećanja na 98′

Selekcija nekadašnje Jugoslavije poslednji meč na EURO odigrala je protiv Holandije i doživela debakl (6:1).

– Bili smo dobar tim, dobra generacija, ali su nas sačekali ti Holanđani sačekali. Kao i na Svetskom prvenstvu kada sam promašio penal. Hteli smo da se na Evropskom prvenstvu revanširamo, ali su nas tada baš deklasirali. Srbija je sada u komplikovanoj grupi, jer su sve grupe komplikovane. Ali smatram da može da prođe bez problema grupnu fazu. Kasnije je sve moguće – poručio je Mijatović.

On je posebno naglasio da je za Srbiju sjajno što ima vrhunske napadače – Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal