Pratite nas preko:
Vladan Milojević
Foto: MN Press

Fudbal

Milojević: Od početka nam prave atmosferu kao da je titula nameštena, ovaj scenario je već viđen

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je posle remija 2:2 sa Partizanom u okviru 172. Večitog derbija odigranog u 24. kolu Superlige.

– Mislim da je bila lepa utakmica, dobar derbi. Pune tribine. Ne znam koliko je zvanično bilo gledalaca. Atmosfera divna. Mislim da smo pružili dobru partiju. Što se tiče nas, da li sam zadovoljan rezultatom? Sigurno da nisam zadovoljan. Imali smo protivnika koji je imao za cilj da dođe da se brani, da proba na kontrapanad. Odmah da se ogradim, to je sasvim legitimno. Mi smo hteli da kontrolišemo igru, imali dosta šansi. Sama statistika priča, jer ovakvu utakmicu u karijeri nisam imao. Da imate ovoliko šansi, a da na kraju iz nepažnje primite golove i date samo dva. Golman Jovanović je igrač utakmice, ako se ne varam. Jednostavno je odbranio ono što se brani, ali i što se ne brani. Mi smo imali 29 udaraca, oni četiri. Mi smo imali 72 odsto posed lopte. Našim navijačima veliko hvala, meni su priredili opet punu Marakanu posle povratka. Partizan je dobio koliko god karata je hteo. Jedno veliko bravo za ovaj klub. Derbi je dosta osporavan, a danas su igrači probali da daju sve od sebe, da naprave dobar performans i lepu utakmicu koja će se pamtiti. Ako je neko trebalo da bude bliže pobedi, trebalo je mi da budemo.

– E sada jedna druga priča. To ću sad da vam kažem i neću više. Od početka kako sam došao se pravi negativna atmosfera prema nama. Ne kritikujem ja novinare. Ali scenario je sličan od pre nekoliko godina da je titula nameštena, da jednom klubu država ne pomaže, pljuvanje po predsedniku. Pravi se neki pokret, da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen. Šta god mi da uradimo, nama se priča da je neko nešto poklonio. To je degutantno. Već smo videli taj scenario, daj da probaju nešto drugo da urade. Mi smo drugi, Partizan je prvi. Imamo još 40 bodova u igri i mislim da Srbija ima da pruži nešto. Ovaj srpski fudbal nije toliko loš kako se stalno predstavlja. Stalno se gledaju neke negativne stvari. Ima budućnosti, treba da gledamo u nju. A ja moram da štitim moju profesiju, igru kao igru. Bolji fudbal nemamo, ovaj je naš. Nijedna zemlja nema ono što mi imamo. To su neke stvari koje nisu pale sa neba. To je neki rad. Ali stalno se nešto omalovažava. Sa ovim ću završiti i neću se dalje oglašavati što se toga tiče. Mislim da ta priča o potlačenosti ne pije vodu. Hajde da nađemo nešto drugo.

Na koga je ljut?

– Daleko od toga da sam na novinare. Ajde da pričamo onako kako jeste. Od početka prvenstva je stalno neko osporavanje. Prosto ne znam. Stalno se stvara neka slika u javnosti, koju ja kao trener neću da dozvolim. Hajde da pričamo o lepim stvarima.

Šta je sa Dragovićem i da li je taj trenutak možda promenio tok meča?

– Dragović i Spajić su najbolji štoperski tandem kod nas. Ne znam zašto smo tako malerozni sa povredama. Dragović je problem imao sa listom, a sada je dobio jednu drugu povredu ramena. Zato nije mogao da nastavi. Morali smo zbog bonusa da pravimo, ne jednu, nego dve izmene. Jako sam zadovoljan sa Mimovićem, vatreno krštenje, to je jedan igrač na koga ćemo moći da računamo u budućnosti.

Kako spremati ekipu pod celom tom kampanjom i celim tim pritiskom, upitao ga je jedan krajnje tendenciozan novinar

– Ja sam to već rekao, svaku utakmicu pokušavam da vidim dokle će to da ide. Da vam to danas nisam rekao, opet bi bilo kako je neko ugrožen. Kako je neki penal koji nije, kako bi trebalo opet ptičice negde da cvrkuću. Ja ne znam više šta je to. Mi ne pričamo o fudbalu, nego stalno da li je neko nešto uradio iza kulisa. Ja se ne plašim da kažem kad pogrešim. Taktika. Živa igra. Neka izmena. Najlakše je biti general posle bitke. Ali stvarno je postalo degutantno. Ja neću to da dozvolim. Svaki put kad bude bilo to, ima da budem mnogo žešći. Vratio sam se u srpski fudbal, nije ovde lako biti. Ovo je nešto najlepše što imamo. Hajde to da gajimo.

– Kako spremam ekipu? Evo, tako ih spremam. Moraju igrači da znaju zahteve kluba, o tome se razgovara, jako mi je bitna njihova reakcija. Ovoliki broj šansi me čini zadovoljnim, to znači da imamo igru, a golovi će doći. Danas je neverovatno koje šanse nismo pretvorili u gol. Partizan je uzeo to po šta je došao. Nemam zamerku.

Milojević je proslavio rođendan.

– I ovako je dobra proslava.

Da li je ovo najbolji derbi otkako je Milojević trener Zvezde?

– To ono “Miloje bunker”. Šalim se, ne kažeš to ti, ja to prevodim kao “translejt”. Morali smo malo da napadnemo, da se ne branimo. Vi kad pravite nešto, pravite na osnovu igrača kakve imate. Mislim da smo pripremili utakmicu na pravi način u velikoj meri. Fudbal je živa igra. Ono što me raduje je što smo od prvog do 90. minuta pokušali da dominiramo. Drago mi je što su se moji igrači podigli i nisu odustajali. Stvarali smo šanse, normalno da kad dajete prostor Partizanu, oni mogu da daju gol, Zahid i Natho mogu da daju kvalitetan pas unapred.

Ko je favorit za osvajanje titule?

– Možemo mi da pričamo, ali u ovom trenutku je tabela takva kakva jeste. Ono što je bitno, imamo još šest utakmica plus sedam u plej-ofu. Ima tu dosta da se igra. Prvenstvo je izuzetno zanimljivo, vidite rezultate. Imamo jako dobre ekipe. Srbija daje dosta predstavnika u Evropi, dosta ekipa hoće da igra Evropu. Nigde neće biti lako. Mi smo ti koji će u ovom trenutku gledati samo narednog protivnika.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal