Pratite nas preko:
FEDJA DUDIC trener fudbalera Radnickog Kragujevac na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv VLADAN MILOJEVIC trener Crvene zvezde na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 17.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Radnicki Kragujevac
Nesporazum: Dudić i Milojević (Foto: MN press)

Fudbal

Milojević opleo po Feđi Dudiću: “Ne može neko ko je došao sa strane da omalovažava Zvezdu”

Crvena zvezda se preko Partizana domogla finala Kupa Srbije, ali je konferenciju za medije posle derbija u polufinalu obeležio istup trenera crveno-belih Vladana Milojevića, koji je javno kritikovao kormilara Radničkog iz Kragujevca Feđu Dudića.

Kormilar crveno-belih je upitan za komentar izjave trenera Kragujevčana da “nijedan navijač Zvezde nije zadovoljan da njegov tim pobeđuje onako kako pobeđuje Zvezda”.

Odgovorio je u dahu, povišenim tonom.

– Sve razumem, deo fudbala, pričanje o nefudbalskim stvarima. Mnogo mi smeta i mislim da je to poruka. Ja sam kao stranac bio u drugim zemljama, ali ne možeš da omalovažavaš Zvezdu kao instituciju. Imamo mnogo ljudi koji dolaze i pokazuju veliko nepoštovanje. Za mene je to, nepoštovanje i nije fer. Neću dalje komentarisati. To mi je zasmetalo.

– Ne može neko ko je sa strane i došao da živi ovde, radi, živi… Ja sam bio pretprošle godine na Kipru, nisam sa APOEL-om osvojio titulu, nisam rekao “trebalo je da je osvojim”. Nisam pričao ni o čemu nefudbalskom. Bilo mi je teško, ali nisam to davao i dozvoljavao sebi, poštovao sam narod Kipra. To nije prvi put.

Vladan Milojević (Foto: MN press)

– Moja poruka svima je da malo povedu računa kako i šta pričaju. Neka pričaju da li Vladan Milojević zna ili ne zna, ali Zvezda, Partizan i Vojvodina su institucije, a evo Radnički se bori za Evropu, na osnovu čega će ući? Na osnovu bodova koje su ti doneli Zvezda i Partizan.

– Mnogo lako se neke stvari pričaju, a kada odem u drugu zemlju, moram da se ponašam u skladu sa pravilima i to su pravila FSS-a. To govori o njemu, dobiće ovde lep prijem od Crvene zvezde, ali mislim da je sve to što je rekao neukusno. A, da li mi je zasmetalo, jeste. Ne bih ni pomenuo, ali sada kada ste mi postavili to pitanje, moram – zaključio je monolog Milojević.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal