Pratite nas preko:
dzosua brenet
Foto: Printscreen/Youtube/laemerson7 HDTV

Fudbal

Na čemu su holandski fudbaleri? Još jedan osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora

Fudbaler Tventea Džošua Brenet osuđen je na mesec dana bezuslovne robije odnosno na kaznu zatvora. Tridesetogodišnjem fudbaleru suđeno je u utorak pred sudijom u Almelu zbog dve vožnje bez važeće vozačke dozvole.

Sam Brenet nije bio prisutan na ročištu, gde je Državno tužilaštvo Holandije tražilo društveno korisni rad od šezdeset sati i uslovnu kaznu zatvora od nedelju dana. Verovali ili ne, fudbaler je dobio više od onoga što je tužilaštvo tražilo.

Njegov advokat se zalagao za uslovnu kaznu zatvora, društveno korisni rad ili novčanu kaznu.

Sudija je rekao da će se pridržavati principa koji važe u sudskoj praksi za vožnju bez vozačke dozvole. Štaviše, Brenet je češće prelazio granicu i stoga više nije neko ko je napravio prvi prekršaj, objasnio je sudija.

Brenet je dva puta hapšen tokom saobraćajnih provera bez vozačke dozvole u ​​januaru prošle godine. Prvi put se to dogodilo 10. januara u Enšedeu, drugi put 23. januara blizu Deventera.

Izrečena kazna je znatno veća od tražene.

– Znao je da mu nije dozvoljeno da vozi. Ako to uradite, ostaćete sa ranama. To je kao da dobiješ crveni karton i nastaviš da igraš fudbal. Tako mu to dođe – rekao je policijski sudija o izricanju bezuslovne kazne zatvora.

Kako je sve počelo?

Brenet je izgubio vozačku dozvolu nakon što je 10. decembra 2020. uhvaćen da vozi pod dejstvom alkohola/droge.

Kažnjen je sa 450 evra i morao je da pohađa obavezni kurs u AMS Holandije. Pošto nikada nije pohađao kurs, njegova vozačka dozvola je proglašena nevažećom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal