Pratite nas preko:
Bolingi
Foto: MN Press

Fudbal

Napadač Vojvodine hitno hospitalizovan u teškom stanju

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze i prodaje najboljeg igrača, fudbaleri Vojvodine u subotu gostuju ekipi Spartaka u sedmom kolu Superlige Srbije, koja je dočekala veliko ime.

Ipak, ovaj meč je u senci lošeg zdravstvenog stanja Džonatana Bolingija, koji je hitno zbrinut u Institutu u Sremskoj Kamenici, pa je tim povodom na konferenciji za medije najpre govorio klupski lekar Borko Vukosav.

– Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika – počeo je priču dr Borko Vukosav.

– Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju – uliva optimizam Vukosav.

Uzroci su još uvek nepoznati

– Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja – završio je on.

Potom se prisutnima obratio i trener Ranko Popović, koji je poslao reči podrške Džonatanu Bolingiju.

– Kada dobijete ovakve vesti, onda je utakmica u drugom planu. Misli svih nas usmerene su ka Boliju i želimo mu da se što pre oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsetimo se na prioritete u životu – rekao je Ranko Popović.

Utakmica Spartak – Vojvodina na programu je u subotu od 20.15.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal