Pratite nas preko:
Foto: NK Osijek/Facebook, montaža

Fudbal

Navijači izbegli tragediju: Najnoviji stadion na Balkanu se raspada, koštao je 80 miliona (VIDEO)

Osijek i Dinamo su u nedelju 3. marta odigrali derbi Hrvatske lige na novom, “najmodernijer” stadionu na Balkanu, rezultat je bio 1:1. Međutim navijači su ostali zgroženi izgledom stadiona i stanjem u kom se on nalazi.

Opus Arena, koja se predstavlja kao najmoderniji stadion u regionu, otvorena je 22. jula 2023. godine u Osjeku. Kapacitet iznosi oko 13.000 sedećih mesta, a izgradnja je koštala 80 miliona evra. Ipak ovaj stadion ne opravdava taj ulože novac, a navijači su sve samo ne oduševljeni velelepnim zdanjem.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vide komadi betona koji padaju sa stadiona,a komentari su i da se Opus Arena “kruni”.

Beton je padao izvan stadiona i to na mesto gde su navijači ulazili u toalet. Na svu sreću navijači su primetili da se komadi lome i padaju te niko nije povređen. Tragedija je izbegnuta, ali da je dobro – nije!

Prošla je nepuna godina od otvaranja ovog zdanja, a situacija na njemu nimalo nije naivna. Čelnici kluba iz Slavonije stupilis su u kontakt sa građevinskim inspektorima koji su se već danas (4. marta) našli ispred stadiona.

Snimak sa stadiona možete pogledati na ovom linku.

Dve firme jedan stadion

Izgradnja Opus Arene počela je 2019. godine, poverena je firmi iz Osijeka Eurokamen, koja je u roku od dve godine podigla konstrukciju i izgradila tribine, a potom su se pojavili problemi na relaciji FK Osijek – Eurokamen.

Sve je rezultiralo jednogodišnjim zastojem u izgradnji, a potom je ugovor i raskinut, da bi izgradnju dovršila kompanija Strabag iz Austrije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal