Pratite nas preko:
Reding
printcreen:Youtube(@ReadingFC)

Fudbal

Navijači prijavili seksualno uznemiravanje na utakmici: “Redar me je opipavao preko pantalona”

Četiri navijača Redinga, prijavila su policiji seksualno uznemiravanje na utakmici protiv Boltojna 16. septembra.

Navodno su neprikladno dodirivani pred početak utakmice i to od strane redara koji je trebalo da ih pretrese pred ulazak na stadion. Policija je potvrdila da su dobili pet prijava za seksualno uznemiravanje, a u svim se navodi da su muškarci pipani preko odeće.

dobrodoslica500

Utakmica se odigrala nekoliko dana nakon što su klubu oduzeta tri boda zbog nepoštovanja zahteva Engleske fudbalske lige (EFL) u vezi sa platama. To je dovelo do pojačanih mera bezbednosti, zbog glasina o protestu protiv vlasnika kluba. Protest je ipak održan, a navijači su bacali teniske loptice na teren tokom utakmice

“Uhvatio me je nespremnog”

Jedan simpatizer Redinga, koji je želeo da ostane anoniman i još nije prijavio svoje iskustvo policiji izjavio je za BBC:

U početku sam bio šokiran, kada je krenuo da me opipava preko pantalona. Imao sam mnogo situacija kada sam ulazio na utakmice, ali ovaj me je zaista uhvatilo nespremnog. Možda je klub rekao da budu malo oprezniji, zbog protesta, ali ovaj momak je otišao predaleko – Navijač je rekao da je pitao čuvara šta radi, a čuvar ništa nije odgovorio već se samo smejao.

Portparol kluba je rekao – Fudbalski klub Reding i relevantne spoljne agencije otvoreno pomažu policiji u daljoj istrazi ovih optužbi – Međutim, klub se još nije odgovorio na konkretne navode navijača

.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal