Pratite nas preko:
Liga 1 Marselj

Fudbal

Nekoliko dana pred najveći derbi Francuske, Marselj nema trenera

Nije baš za rubriku šokantno i slično neumesno koketiranje sa žutom štampom, ali jeste pomalo škakljiv trenutak. Nekoliko dana pred najveći derbi Francuske, Marselj nema trenera!

Španski trener Marselino je posle tri meseca dobio otkaz. I to samo nekoliko dana pred najveći derbi Francuske, susret sa Pari Sen Žermenom, prenosi Lekip.

dobrodoslica500

Ekipu će u narednom periodu, do imenovanja novog šefa struke, voditi Žan Pjer Papen. Legenda Francuske i kluba iz najveće luke.

Bivši strateg Atletik Bilbaa, Valensije, Viljareala i Sevilje po završetku prošle sezone preuzeo je tim od Igora Tudora. Hrvat je otišao zbog uprave kluba, a Španac ga je neispešno zamenio. Navijači su bili nezadovoljni vođenjem ekipe od strane Marselina. Grupa njih je čak i upala u službene prostorije i zahtevala otkaz za Španca.

Uprava Olimpika iz Marseja izdala je zvanično saopštenje nakon izveštaja da su pristalice tima pretile upravi kluba i vršile pritisak na njih da podnesu ostavke tokom sastanka održanog u ponedeljak.

– Nakon sastanka održanog u ponedeljak, 18. septembra 2023. u bazi za obuku, predstavnici organizovanih navijača izrazili su želju da sadašnji upravni odbor Olimpik Marseja podnese ostavku. Pretnja ratom je upućena ako ne podnesemo ostavku”, navodi se u rukovodstvu francuskog kluba.

– Upravni odbor OM-a veruje da može da ima normalan odnos sa svojim navijačima i svima u klubu – igračima, osobljem i menadžmentom, veruje da je kritika sastavni deo uloge i časti predstavljanja Olimpika iz Marseja na terenu i van njega.

S druge strane, OM odbor ne može da prihvati lične pretnje. Njeni članovi ne mogu tolerisati pojedinačne napade ili bilo koji oblik neosnovane javne klevete. Odnos zasnovan na zastrašivanju ne može da obezbedi minimalno prihvatljive uslove da Upravni odbor kluba nastavi da ulaže u klub“, dodaje se u saopštenju.

Kvote za duel PSŽ – Marselj je SOCCERBET već spremio. Možete ih videti OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal