Pratite nas preko:
The head coaches of England Gareth Southgate, right, Serbia Dragan Stojkovic, center, and Denmark Kasper Hjulmand, left, pose next to the trophy after the draw for the UEFA Euro 2024 soccer tournament finals in Hamburg, Germany, Saturday, Dec. 2, 2023. (AP Photo/Martin Meissner)
Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner

Fudbal

Nemci zbog terorizma uvode rigorozne kontrole pred EURO 2024

Nemačka će uvesti privremenu graničnu kontrolu kao deo pojačanih bezbednosnih mera tokom EURO 2024 čiji je domaćin, izjavila je ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

Evro počinje 14. juna i očekuje se da će privući 2,7 miliona navijača na stadione i do 12 miliona na različite javne događaje širom zemlje.

Slotomanija

– Za EURO, još snažnije se pridružujemo snagama bezbednosnih organa i pripremamo se za moguće pretnje. Tokom turnira sprovešćemo privremene granične kontrole na svim nemačkim granicama kako bismo sprečili ulazak potencijalno nasilnih aktera – rekao je Faeser za list „Rheinische Post”.

Ovo je reakcija na masakr na koncertu u Moskvi u kojem je poginulo najmanje 139 ljudi, a 180 je ranjeno.

Zapadne obaveštajne službe povezale su napad sa militantnom grupom Islamska država, a Francuska je nakon napada objavila da podiže uzbunu od terorističke pretnje na najviši nivo.

Nemačka već ima privremene kontrole na granicama sa Poljskom, Češkom, Austrijom i Švajcarskom u okviru svoje borbe protiv bandi krijumčara migranata.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal