Pratite nas preko:
Potpisivanje autograma Danija Alvesa
Foto: MN Press; Dani Alves

Fudbal

Ni Nejmar, ni Depaj: Šokantno otkriće ko je dao milion evra Daniju Alvešu

Brazilski fudbaler Dani Alveš je izašao iz zatvora posle 14 meseci i to zato što je platio kauciju u visini od milion evra. Međutim, kako on taj novac nije imao posle razvoda i više od godinu dana provedenih iza rešetaka, neko je morao da mu, žargonski, “uleti”.

Isprva je bilo spekulacija da mu je taj novac uplatio Nejmar, a zatim je objavljeno da je to učinio Memfis Depaj. Brazilac i Holanđanin su kratko igrali zajedno u Barseloni, ali su obojica imali problema sa zakonom. I zato se sve “uklapalo” u priču.

Nije nijedan fudbaler, već…

Ali, izgleda da je istina malo drugačija. Brazilska “Fiesta” piše da je otkup za Alvesa platio poznati brazilski mazagin. Ali, nije navedeno konkretno koji.

Dani Alves će još morati na sud, jer slučaj nije završen. Ostaće na slobodi, ali pod uslovnom kaznom, s tim da su u međuvremenu odbrana i tužilac podneli i privatnu tužbu, kao i žalbu na prvobitnu presudu.

Zastupnici okrivljenog traže oslobađajuću presudu. Dok tužilac i žrtva silovanja smatraju da je zatvorska kazna od četiri i po godine previše blaga. Oni insistiraju na maksimalnih 12 godina zatvora koliko zakon predviđa. Dok traje proces, Dani je morao da preda oba pasoša, brazilski i španski, kako ne bi “pobegao” sa Pirinejskog poluostrva.

Alves (40) je drugi najtrofejniji igrač u istoriji fudbala. Tokom karijere je osvojio 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal