Pratite nas preko:
Timoščuk oduzeli titule
Foto: MN Press

Fudbal

Nije hteo da osudi Rusiju, oduzeli mu titule: Timoščuk traži od suda povraćaj trofeja

Bio je omiljen u svojoj zemlji, a onda… Zbog toga što nije hteo da napusti Rusiju, oduzeli su mu titule, koje Timoščuk sada traži da mu se vrate. Ukrajinac je od Međunarodnog suda za sportsku arbitražu (CAS) zatražio da ospori oduzimanje titula u Ukrajini

Podsetimo, u martu 2022. godine Fudbalski savez Ukrajine je zvanično saopštio da Timoščuk, trener Zenita, oduzeli Pro licencu koju je izdao Centar za licenciranje UAF, kao i sve titule šampiona i srebrne medalje šampionata, Kupa i Superkupa Ukrajine izbrisane su.

Takođe mu je doživotno zabranjeno da se bavi fudbalskim aktivnostima na teritoriji Ukrajine.

Timoščuk se zbog toga što su mu oduzeli titule žalio CAS-u sa namerom da uloži žalbu na ovu odluku.

– Sud za sportsku arbitražu (CAS) procesuira slučaj u vezi sa žalbom Anatolija Timoščuka na odluku fudbalskih pravosudnih organa UAF. Ukrajinski fudbalski savez radi na pripremi stava o ovom slučaju. Datum sastanka CAS-a o ovom pitanju biće određen naknadno – navodi se u poruci na sajtu UAF.

Ranije je Timoščuk pokušao da uloži žalbu na odluku da mu se oduzme titula u Komitetu za žalbe UAF-a, ali je odbijen.

Timoščuk je karijeru počeo u ukrajinskom Volinu iz Lucka, nastupao je za Šahtjor, Zenit (u dva navrata) i Bajern Minhen, Kairat. Između ostalog, tri puta je bio šampion Ukrajine, a po dva puta Rusije i Nemačke.

On je rekorder fudbalske reprezentacije Ukrajine po broju utakmica (144).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal