Pratite nas preko:
Džaka
Džaka u akciji (Foto:Beta/AP Photo/Visar Kryeziu)

Fudbal

Nova brljotina u režiji kapitena Džake: Da li je namerno pustio gol tzv. Kosovu? (VIDEO)

Švajcarska je ostala bez bodova na gostovanju u Prištini protiv takozvanog Kosova, ali su navijači ove reprezentacije više ljuti na kapitena Granita Džaku koji kao da je namerno pustio da Vedat Murići postigne pogodak za izjednačenje u četvrtom minutu nadoknade.

Pogodak napadača Majorke duboko u nadoknadi je sporan pošto snimak jasno pokazuje koliko je Džaka, inače kapiten Švajcarske, bio nezainteresovan da to na bilo koji način spreči. Nije se pomerio ni za korak dok je na nekoliko metara od njega trajala akcija koja je završena pogotkom za 2:2.

dobrodoslica500

U Švajcarskoj su ga napali da je namerno pustio gol, ali Džaka je svu krivicu za ispuštenu pobedu svalio na selektora Murata Jakina.

– Način na koji smo igrali bio je način na koji smo se pripremali cele sedmice. Ne treniramo kako treba. Nije bilo tempa i intenziteta kakav je neophodan, bilo je kao da igramo u parku ili pirjateljsku utakmicu. To se ne radi tako – izjavio je Džaka, čime je direktno udario na selektora.

I Šaćirija obuzele emocije

Jakin se osetio prozvanim i odgovorio je kapitenu.

– Imali smo otvoren i iskren razgovor, nije morao tako javno da istupi i kritikuje. To sam mu i preneo. Morao je da bude pametniji – rekao je Jakin.

Pored Džake, emocije su na ovom meču ponele još jednog fudbalera rodom sa Kosova i Metohije. Đerdan Šaćiri iz Gnjilana je bio prilično emotivan tokom izvođenja himne protivničkog tima, da je stavio ruku na srce.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal