Pratite nas preko:
BED BLU BOJS BBB navijaci fudbalera Dinama Zagreb na utakmici Prvenstva Hrvatske Prve nogometne lige protiv Rudesa na stadionu Maksimir, Zagreb 02.02.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Dinamo Zagreb, Prvenstvo Hrvatske, Prva nogometna liga, Rudes
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Objavljena lista najružnijih stadiona na svetu: Maksimir poneo bronzanu medalju

Španski list “AS” napravio je listu od 14 najružnijih stadiona današnjice među kojima se nalazi i dom zagrebačkog Dinama – Maksimir.

Studiju je objavio “Money” koristeći prosečne ocene koje su svakom mestu dali ljudi na “Google”, “Tripadvisor ” kao i na “Football Ground Map“, a listu možete videti ovde.

Maksimir se nalazi na trećem mestu, a lošiji od njega su stadion Selte “Balaidos” koji je na drugom mestu, dok je dom Empolija “Karlo Kasteljani” na najvišoj stepenici pobedničkog postolja.

Inače najpoznatiji stadion u Hrvatskoj nije mnogo daleko od najlošijeg, zasluženo je Maksimir odneo bronzanu medalju. Dom Dinama je u užasnom stanju, a od 2020. godine se ne koristi istočna tribina posle zemljotresa u Zagrebu.

Maksimir je izgrađen 5. maja 1912. godine, a decenijama ga bije glas jednog od najružnijih i najlošijih evropskih stadiona.

Pored ova tri stadiona, svoje ime na ovoj nepopularnoj listi su našli i “King Baudouin” (dom reprezentacije Belgije), “Coliseum Alfonso Pérez” (dom Hetafea), “Pier Luigi Penzo” (stadion Venezije), “Marcantonio Bentegodi” (dom Verone), “Jan Breydel” (stadion Klub Briža), “Vasil Levski” (dom Levskog),”Estadio de la Mosson” (dom Monpeljea), “Artemio Franchi” (stadion Fiorentine), “Toughsheet Community” (dom Boltona), “Estadio de la Céramica” (stadion Viljareala) te “Diego Armando Maradona” (dom Napolija).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal