Pratite nas preko:
Lazar Samardžić
Lazar Samardžić, Foto: MN Press

Fudbal

Odbio ih je kad je imao 16 godina: Barselona opet kuca na vrata Lazara Samardžića

Lazar Samardžić je ponovo na meti Barselone. I to ne piše bilo ko, nego katalonski “Sport”, list koji je prilično dobro upućen u dešavanja u katalonskom gigantu.

Skauti Barse ponovo prate igre i drže na oku srpskog reprezentativca. Kažemo ponovo, jer i dok je bio u mlađim selekcijama Herte je imao ponudu da se preseli u “La Masiju”. To je nedavno ispričao u intervju, kada je rekao da je na njegova vrata pokucao slavni Patrik Klajvert, koji je bio šef za mlađe kategorije.

Slotomanija

– Dok sam odrastao u Nemačkoj, pokušavao sam da budem kao Mesi. Sa 16 godina sam imao priliku da idem u Barselonu. Patrik Klajvert (glavni za mlađe kategorije) me je zvao. Predstavili su mi plan napretka i ideju koju imaju za mene. Ali moji roditelji su smatrali da sam premlad da odem, da je prerano i složio sam se s njima – ispričao je bio Samardžić.

Međutim, izgleda da se interesovanje nije ugasilo i da je ponovo na radaru. Pogotovo što se planira velika rekonstrukcija tima ponovo.

Problem je otkupna klauzula

“Sport” piše da Samardžić ima otkupnu klauzulu od 35 miliona evra i da je to problem za katalonski klub, koji već godinama kuburi sa finansijama. Ipak, novac bi mogao da se nabavi od prodaje nekih igrača poput Oriola Romeua, Serhija Roberta, a piše se čak i o Frenkiju de Jongu.

Samardžiću je prošlog leta propao transfer u Inter, a ove zime u Napoli. Zato će o novom klubu razmišljati tek posle Evropskog prvenstva. U Nemačkoj će prvi put igrati za reprezentaciju Srbije na velikom takmičenju.

U dresu Udinezea ove sezone je odigrao 25 mečeva uz 3 gola i 2 asistencije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal