Pratite nas preko:
MILOS CVETKOVIC, fudbaler TSC, na prvenstvenoj utakmici protiv Cukarickog, i MUHAMMED BADAMOSI Muhamed Badamosi, na TSC areni.
Miloš Cvetković i Mohamed Badamosi, TSC - Čukarički (Foto: MN press)

Fudbal

Ovaj klub je pod sankcijama, a tokom leta je zaradio više od cele Superlige Srbije

Kao što je poznato i ptičicama na grani – na istoku Evrope je u toku velika kriza zbog rata Rusije i Ukrajine na ukrajinskoj teritoriji. Zbog svega toga trpi i sport u obe zemlje, ne zna se u kojoj gore. U jednoj zbog konstantnih vazdušnih i kopnenih opasnosti, a u drugoj zbog sportskih sankcija.

Rusi već duže od godinu dana ne mogu na normalan način da igraju sportska takmičenja ni u jednom sportu (uskoro će, po svemu sudeći, FIFA napraviti izuzetak za fudbalere i fudbalerke mlađe od 17 godina).

dobrodoslica500

Zbog toga propatila je i inače veoma moćna fudbalska Premijer liga geografski najveće zemlje na svetu, ali neki klubovi čak i u takvoj klimi uspevaju da pokažu vrhunske rezultate.

Klub je pod sankcijama, a zaradio je više od cele Superlige

Jedan takav je Dinamo iz Moskve, koji je u ovom letnjem prelaznom roku samo od prodaje igrača zaradio 32.500.000 evra.

Otišli su Arsen Zaharjan za 12.5 miliona u Real Sosijedad, Sebastijan Šimanski u Fenerbahče za 10+4 miliona, Saba Sazonov u Torino za tri, kao i Nikola Moro u Bolonju za isti taj novac. I to su samo transferi čija se vrednost zna, oni koji su završeni “ispod žita” neće se računati u ovom tekstu.

Od toga, Dinamo je već potrošio nešto više od 20.000.000 evra na nova pojačanja, od kojih je najskuplje plaćen Bitelo iz Gremija (10 miliona).

Kada se to uporedi sa celom Superligom Srbije, zemlje koja već skoro 30 godina ne zna šta su sankcije, zaključak je frapantan. Cela Superliga je u ovom letnjem prelaznom roku zaradila 31.000.000 evra za odlazak fudbalera (od čega je veliki novac stigao baš iz Rusije na adrese Vojvodine, Partizana, Čukaričkog).

Od toga je Zvezda prodala za 13.000.000 (Eraković otišao u Zenit za 7.000.000), TSC za 4.500.000, Čukarički i Partizan za približno po dva miliona, dok je Vojvodina profitirala skoro čitavih pet miliona evropskih novčanica. Ostatak lige jedva je prebacio 4.000.000 evra zarade od transfera ovog leta.

Kako Dinamo ide u Premijer ligi Rusije?

Fudbaleri moskovskog velikana ove sezone igraju bolje nego prethodne, tokom koje ih je vodio Slaviša Jokanović. Trener je Čeh Marcel Lička, bivši strateg Orenburga.

Ukoliko Dinamo slavi nad Ahmatom u Groznom, ove nedelje od 18 časova (na taj meč možete se kladiti OVDE), popeo bi se na deobu trećeg mesta Premijer lige Rusije sa gradskim rivalom Lokomotivom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal