Pratite nas preko:
Napredak - Partizan
Napredak - Partizan, ilustracija (Foto: MN Press)

Fudbal

Partizan u Kruševcu – od sjaja do očaja i nazad (VIDEO)

Partizan u Kruševcu – fraza koja kod mnogih navijača kluba iz Humske ima poprilično dvojako značenje. Gostovanje crno-belih na stadionu Mladost često je umelo da bude više nego stresno. Ove večeri od 17 časova izabranici Igora Duljaja gostuju Napretku u okviru 10. kola Superlige Srbije.

Kad se pomene Kruševac, gostovanja Partizana u ovom gradu mogu se podeliti u tri faze – odličnu, očajnu i opet odličnu.

Ta prva definitivno se odnosi na 2008. godinu, kada su tadašnji izabranici Slaviše Jokanovića u poslednjem kolu trijumfom od 1:0 baš u Kruševcu onim čudnim pogotkom Lamina Dijare došli do titule.

Sledeća faza je ona koje navijači crno-belih definitivno ne žele da se sećaju.

Od 2014. do 2019. na stadionu u Kruševcu, Napredak je poražen od Partizana samo jednom u Superligi i jednom u Kupu. Ostvario je četiri pobede, uz jedan remi.

I baš te 2014, kada je počeo taj negativan niz crno-belih u gradu Čarapana, tadašnja ekipa Marka Nikolića “ostavila” je titulu u Kruševcu, odnosno dopustila je Crvenoj zvezdi da je pretekne po broju bodova.

Nenad Lalatović je tada pomogao svom voljenom klubu, jer je on bio trener Kruševljana.

Od tada do sada, Partizan je na stadionu Mladost vezao četiri trijumfa, što se može nazvati trećom, za sada poslednjom fazom ovog rivaliteta.

Podsetimo se poslednjeg meča kada je sada već odbegli Fuseni Dijabate bio precizan za minimalan trijumf svog kluba.

Da li će biti nastavljen Partizanov niz od četiri trijumfa? Da li će Napredak možda pomutiti crno-belima dolazak na vrh tabele? Saznaćemo ovog popodneva od 17 časova.

Na taj meč možete se kladiti na sajtu Soccerbet.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal