Pratite nas preko:
Avram Grant Srbija
Foto: MN Press

Fudbal

Avram Grant: Srbija može na EP da uradi isto što i Hrvatska! Imate više talenata nego oni

Gost Partizanovog podkasta bio je nekadašnji trener crno-belih. Izraelac Avram Grant koji predvodi Zambiju na Kupu Afričkih nacija očigledno je pre ovog turnira bio u Beogradu, gde je ocenio i šanse da Srbija može da napravi nešto veliko na EP.

– Srbija uvek ima kvalitetne igrače, zašto bi Hrvatska mogla da ostvari uspeh a Srbija ne? Srbija čak ima više talenta. Ponavljam, Srbija ima veliki potencijal i nema šanse da Hrvatska može da uradi nešto što Srbija ne može, treba da vide gde su grešili i u čemu mogu da budu bolji, da se drže zajedno i tako mogu ne samo da prođu grupu već i više od toga, imaju odlične igrače, odličnog napadača, samo treba da se drže kao tim i da igraju kao tim – kaže Grant za crno-beli podkast.

Grant ističe da je često u Beogradu.

– Često sam u Beogradu, sjajan grad i divni ljudi. Bio sam i na šampionskoj utakmici 2017. kada je ceo stadion bio u bakljama. Stavio sam kapuljaču i naočare da bih se kamuflirao i uživao u atmosferi. Bilo je veoma lepo.

KAŽEM IM DA IGRAMO KAO BARSELONA, A ONDA DOĐEM U PAZAR…

Prisetio se i vremena provedenog u Partizanu:

Partizanu je u tradiciji da igra lep fudbal kroz pas igru. Sećam se da je svaki gol koji smo postigli bio prelep ali nije lako tako igrati jer su svi timovi, pa čak i Crvena zvezda igrali veoma zatvoreno protiv nas. Želeo sam da igramo pas igru kao Barselona, međutim već na prvoj utakmici u Novom Pazaru teren je bio takav da je to bilo prosto nemoguće. Bila je to moja greška. Rekao sam igračima, zaboravite sve što smo vežbali i igrajte na duge lopte.

Istakao je da je njegov sunarodnik Bibars Natho pravo blago crno-belih:

– Pre svega, Natho je sjajan igrač i odlična osoba, jako je pametan, posvećen, divan momak, igrač kakvog volim. Otkriću vam tajnu, 2006. godine imao je 16 godina i bio je na mom spisku za prekomandu u prvi tim od tada se neverovatno razvio, jedan od mojih omiljenih igrača, neverovatan je. Ostario je ali i dalje radi sve što treba, deli pasove, takođe jedan je od najboljih igrača za svlačionicu. Nikada ga nisam trenirao ali znam to – kazao je Avram Grant.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal