Pratite nas preko:
PARTIZAN vs VOZDOVAC Beograd, 29.10.2023. foto: Nebojsa Parausic / MN Press photo Fudbal, Partizan, Vozdovac
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Pet srpskih klubova ima zabranu registracije novih igrača: Procurio FIFA spisak

Svetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je digitalnu platformu sa spiskom svih klubova sveta kojima je izrečena zabrana registracije novih igrača.

Među 397 klubova koji su trenutno na listi sankcionisanih nalazi se i pet klubova iz Srbije. Od superligaša, samo je Voždovac pod zabranom i ona je na snazi još od 19. septembra 2023. godine.

Ipak, kazna za “Zmajeve” biće uskoro skinuta jer je klub izmirio obaveze prema jednom ruskom niželigašu kome je bio dužan. Voždovčani su međutim imali komplikacije da uplate novac na račun tog kluba zbog blokade koja postoji za sve račune u Rusiji tako da je proces pronalaženja alternativnog načina uplate potrajao.

Konačno, i to je rešeno, superligaš je dostavio dokaz FIFA pa se očekuje skidanje zabrane za registraciju igrača u najskorije vreme.

FIFA nije imala razumevanja prema Voždovcu, otuda je kazna sve vreme bila na snazi. Inače, najredovnija na ovoj listi je Kolubara kojoj je čak tri puta FIFA izricala zabranu na registraciju novajlija.

Na ovoj, za klubove nepopularnoj listi, može se videti da je kazna zabrane Lazarevčanima izricana u tri navrata u vrlo kratkom periodu, najpre 21. decembra 2023. godine, potom još dve za datum 8. januar tekuće godine.

Zabrana registracije novih igrača (zbog dugovanja prema bivšim fudbalerima ili klubovima) izrečena je i Inđiji početkom ove godine, Novom Sadu (9. januara 2024) i Zlatiboru (9. januara 2024).

Na ovom LINKU se može videti pomenuta lista svih klubova na svetu koji su trenutno pod zabranom registracije novih fudbalera.

Tržnom centru Voždovac
Tržnom centru Voždovac

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal