Pratite nas preko:
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Fudbal

Piksi o promenama u timu: Ko je pametan, shvatiće

Srbija je slavila trijumf rezultatom 3:1 u Litvaniji i nastavila put ka Evropskom prvenstvu koje se sledeće godine igra u Nemačkoj.

Bilo je zebnje posle poraza od Mađarske pre tri dana, ali su “orlovi” uspeli da pokažu reakciju. Na to je ukazao kapiten Dušan Tadić, ali i selektor Dragan Stojković Piksi.

– Definitivno smo u svim segmentima igre odgovorili na zadate ciljeve. Ono što sam igračima rekao pred meč, najvažniji su motivisanost i trčanje. Danas ako nemate taj nivo trčanja, kapacitet kao protivnik, i ako niste motivisani kako treba, biće mnogo teško protiv svake ekipe. Ono što me posebno raduje je odnos, a desila se jedna fenomenalna reakcija svih igrača. Bili su odlučni u nameri da ovu utakmicu reše u svoju korist. Mislim da smo dominirali u svim elementima igre, da smo bili bolji, pokazali nivo kakav i treba. Pokazali smo i odgovornost, i to odgovornost prema državnom dresu, a pokazali smo i kako se reaguje na pravi način – rekao je Stojković.

Na konstataciju da je promenio pet igrača u odnosu na prethodni meč, reagovao je nešto oštrije.

– Onaj ko je pametan, shvatiće! Ja sam i rekao da će biti promena u timu, da će biti taktičkih korekcija. Sve što se večeras uradilo, uradilo se na perfektan način – rekao je Piksi i dodao:

– Uvek ima prostora da se napreduje, da se bude bolji, to je definitivno. Za tako nešto ima vremena, postoje analize, postoje korekcije, postoji i izbor igrača koji počinju utakmicu. Sa ovim pristupom, sa timom koji je izašao na teren, ispostvilo se da smo pogodili. Ne hvalim sebe, prosto sam imao osećaj da je to to. Eto, krilne pozicije, Živković je preuzeo desno, Mladenović na levoj isto dobro odigrao, dve asistencije imao… Bila je i jedna korekcija u zadnjoj liniji, zatim, sredina terena je takođe delovala sigurno, tehnički doterano, dominantno, posed lopte je bio na našoj strani.

Aleksandar Mitrović je upisao het-trik i tako doneo pobedu Srbiji.

– Za Aleksandra Mitrovića šta reći osim – čestitamo. Postići tri gola, to nije lako u fudablu. On je pokazao svetsku klasu. Naravno da mu trebaju kvalitetne lopte, ne može on sam, ali njegova kretnja, odlučnost, htenje da ekipa pobedi, to se videlo večeras. To je igrač koji nama apsolutno mnogo, mnogo znači.

Može li Srbija da igra sa dva špica?

– Kada pobediite, onda i nije važno, ali kada ne pobedite, onda kreću polemike. Naravno da možemo i sa dva špica, ali moja odluka je bila da ovoga puta krenemo sa Mitrovićem – zaključio je Piksi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal