Pratite nas preko:
Dragan Stojković Piksi posle Crne Gore

Fudbal

Piksi posle najtežeg poraza na klupi Srbije: “Ako smo morali da izgubimo, bolje danas”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je poraz od Rusije (0:4) u prijateljskom meču. Ovo je istovremeno i najteži poraz legendarnog reprezentativca na klupi Orlova od dolaska na klupu nacionalnog tima.

Do sada se kao najteži rezultatski poraz Piksija kao selektora Srbije računao potop u prijateljskoj utakmici protiv Danske u martu 2022. godine (0:3), ali je u Moskvi ovog četvrtka postavljen novi negativan rekord.

Šta je razlog za ovaj rezultat?

– Ruski tim je sjajan tim, iskoristili su svoju prednost. Glavni razlog je crveni karton. Igrali su na “pauer-pleju” 70 minuta i to iskoristili. Igrali smo dobro u prvih 20 minuta. Bio je to sjajan trening, ne za nas, već za Ruse. Ali ako smo morali da izgubimo, onda bi bilo bolje da smo izgubili danas – rekao je Stojković posle meča ruskim novinarima.

Mislite li da je bio zaslužen crveni karton Milana Gajića?

– Кažnjeni smo dva puta, crvenim kartonom i penalom. Mislim da bi žuti bio dovoljan za prijateljski meč. Žao mi je što je ova odluka doneta. Mislim da je ona uništila igru. Navijači su videli samo igru ruskog tima. Ali spremamo se za Evropsko prvenstvo. Ako izgubite, bolje je na takvim sastancima. Šteta što nismo dali gol, iako smo imali prilike.

Kako će ovaj meč uticati na dalju karijeru Milana Gajića u reprezentaciji?

– Mogu reći da nije imao sreće. Napravio je grešku koja je uticala na ishod celog meča. Ali verovatno nije on kriv. Svaki igrač na njegovom mestu bi ovako reagovao. Mislim da je crveni karton oštra i teška kazna, s obzirom da je dosuđen penal. Nismo u panici, čekaju nas tri meča uoči Evropskog prvenstva, imamo vremena da nešto popravimo. Žao mi je samo što nismo igrali u jednakom broju, već 10 prema 11 – poručio je Stojković.

Srbija će sledeću prijateljsku utakmicu odigrati u ponedeljak 25. marta protiv Кipra u Larnaki.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal