Pratite nas preko:
MAnuel Nojer
Foto: MN Press

Fudbal

Posle deset meseci od kobnog skijanja Nemac se vraća na gol Bajerna: “Ovo me čini srećnim”

Posle deset meseci od teške povrede desne noge, nemački golman Manuel Nojer (37) se u četvrtak prvi put našao na terenu trening centra nemačkog velikana Bajerna iz Minhena.

Lepe vesti dočekale su navijače šampiona nemačke, Nojer je krenuo sa grupnim treninzima. Međutim iskusni Nemac neće biti u konkurenciji za mesto startnog golmana bar još mesec dana.

Pažljivo ga uvode u ritam – ipak ima 37 godina

Svakako zadovoljni su u bavarskom gigantu što se Nojer posle skoro godinu dana, od kada je u decembru 2022. polomio nogu na skijanju, ponovo našao na terenu.

Nije određen tačan datum, ali on nije daleko i Nojer je spreman da ponovo brani. Rekao bih da je pitanje dana, ali svi moramo da budemo oprezni, jer je dugo bio povređen. Pažljivo ćemo pratiti situaciju i verujemo da će uskoro ponovo biti u timu – izjavio je sportski direktor Bavaraca Krištof Frojnd.

Povredio se na skijanju i imao nekoliko operacija

Golman nemačke reprezentacije i bavarskog kluba teško se povredio početkom decembra 2022. godine na skijanju u Bavarskim Alpima. Nakon dugog oporavka, Nojer se vratio na teren sredinom maja na individualni trening. U julu je podvrgnut još jednoj operaciji uklanjanja komada metala, a sada je ušao u prvi tim.

Sjajan je osećaj vratiti se na teren sa saigračima. To me je učinilo srećnim – rekao je Nojer posle treninga.

Posle vežbanja sa golmanima Svenom Ulrajhom i Danijelom Perecom u prvom delu treninga, Nojer je potom bio na golu tokom šuterskih vežbi. Menuel je član bavarskog kluba od 2011. godine, do sada je upisao 489 nastupa i osvojio čak 28 trofeja, uključujući dve Lige šampiona i 11 titula šampiona Nemačke.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal