Pratite nas preko:
JANOSZ SZEMBERY Janos Zemberi predsednik TSC akademije i VIKTOR ORBAN predsednik Madjarske otvaranje TSC fudbalske akademije Backa Topola, 27.09.2018. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, TSC akademija, Otvaranje
Janoš Žemberi i Viktor Orban, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Predsednik TSC-a Englezima: Naša zemlja je Srbo-Mađarska

Uoči istorijskog prvog meča u grupnoj fazi evropskog takmičenja, predsednik TSC-a, Janoš Žemberi, dao je izjavu za engleske medije, koju je preneo “Gardijan”.

Kako piše novinar ovog lista, Nik Ejms, prvi čovek kluba iz Bačke Topole je rekao da u organizaciji i uzdizanju samog kluba je pomagala Vlada Mađarske.

dobrodoslica500

Vlada Mađarske nam je asistirala u tom projektu, imamo njihovu podršku zbog mađarske zajednice koja živi u gradu i okolini. Ali, mi smo srpski klub – rekao je Žemberi.

JANOS ZEMBERI predsednik TSC, i PALADJI SABOLC, na prvenstvenoj utakmici protiv Partizana, na TSC Areni. Backa Topola, 29.07.2023. foto: MN Press / mr Fudbal, TSC, Partizan
Janoš Žemberi i Šabolč Palađi, Foto: MN Press

Ipak, on je rekao da će ovaj klub u Ligi Evrope predstavljati i Srbiju i Mađarsku.

Obe zemlje. Pozvali smo u goste ambasadore i Srbije i Mađarske u Londonu i rekli su da dolaze. Naša zemlja je Srbo-Mađarska.

Novac stiže iz Budimpešte

TSC je samo jedan od klubova iz regiona kome u svakom vidu pomaže i Akademija Puškaš, koja je centralna ustanova mađarskog fudbala.

Svi mi dobijamo novac iz istog izvora, tako da se poznajemo međusobno sa redovnih sastanaka. Naši treneri i igrači dele iskustva i informacije, svaki put se čuje i sazna nešto novo. Volim takvu vrstu saradnje, nadam se da ćemo je unaprediti još više – rekao je Žemberi za engleske medije.

TSC u četvrtak uveče od 21h gostuje Vest Hemu u Londonu u okviru 1. kola grupne faze Lige Evrope.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal