Pratite nas preko:
UEFA President Aleksander Ceferin speaks during the 2023/24 UEFA Champions League group stage draw at the Grimaldi Forum in Monaco, Thursday, Aug. 31, 2023.
Foto: Beta/AP Photo/Daniel Cole

Fudbal

Predsednik UEFA o uhapšenim Bed Blu Bojsima u Grčkoj: To su idioti i kriminalci

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, osvrnuo se na hrvatske huligane koji su pre više od mesec dana izazvali haos u Atini, i koji se i dalje nalaze u grčkim zatvorima.

Fudbalski svet je brujao o neredima koje su pripadnici Bed Blu Bojsa, potpomognuti i nekim navijačkim grupama iz Grčke, napravili uoči utakmice između AEK i Dinama iz Zagreba u Atini.

Tokom njihovog napada na navijače AEK-a došlo je i do ubistva Mihalisa Kacurisa. U međuvremenu 102 hrvatska huligana su uhapšeni i smešteni u zatvor, ali i dalje nije protiv njih podignuta optužnica.

O celom slučaju se oglasio i prvi čovek UEFA u intervjuu za slovenačku televiziju, gde je između ostalog i postavio pitanje ima li smisla u ovakvim slučajevima kažnjavati klubove?!

– U ovom slučaju radi se o tragediji, ali Dinamo nije ni znao da je ova skupina navijača otputovala u Atinu. To su kriminalci i idioti koji su se organizovali, otišli u Atinu čak dva dana pre utakmice i zatim uradili to što su uradili. Bi li zbilja bilo ispravno kazniti klub i 99,9 posto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je Dinamo mogao znati da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutru seli u iznajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj – rekao je Čeferin.

Njima nije stalo do kluba

Spain's Aitana Bonmati, left, receives the UEFA Women's Player of the Year for 2022/23 award from UEFA President Aleksander Ceferin, right, after the 2023/24 UEFA Champions League group stage draw at the Grimaldi Forum in Monaco, Thursday, Aug. 31, 2023.
Foto: Beta/AP Photo/Daniel Cole

Kako je istakao predsednik UEFA, takvim huliganima je svejedno da li će njihov klub biti kažnjen ili ne, njima je stalo samo da prave nered.

– Moramo ujediniti pravila za celu Evropu. U UEFA-i vidimo i znamo puno, ali malo više možemo i sami. Kažnjavamo samo klub ili reprezentaciju, ali to nije dovoljno jer to su idioti kojima je svejedno ako im reprezentacija izgubi. Na utakmice idu samo da demonstriraju svoju idiotsku ideologiju. Naravno, neće ih biti na Svetskom prvenstvu u boćanju jer ih neće videti više od 100 ljudi. Svi prate fudbal – zaključio je Čeferin.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal