Pratite nas preko:
Lopta
Neverovatna priča iz Španije (Foto: MN Press)

Fudbal

Preklinjali sudiju da prekine utakmicu: Niko nije hteo da slavi pobedu od 41:1

Koji je smisao odigravanja utakmice ako se završi ogromnim porazom jedne ekipe?

Takav je bio susret mlađih kategorija u drugoj ligi u španskoj pokrajini Asturiji, gde su klinci Hihon Industrijala pobedili vršnjake iz Marina de Luankoa sa 41:1.

dobrodoslica500

Konačan rezultat je mogao da bude puno porazniji za dečake Marina da su klinci Hihona igrali punom snagom. Šta više, oni i njihov trener molili su sudiju već na poluvremenu da prekine susret.

– Za mene je to bila utakmica koju nisam hteo da igram. Rotirali smo se, svi su igrali, ali nisam želeo ovu utakmicu – rekao je trener pobedničke ekipe.

Posle 40 minuta od predviđenih 80, Hihon je vodio sa 17:0 i njegovi igrači su tražili od sudije da prekine mučenje. Ovaj je to odbio.

– Na žalost, ne mogu. Morate da odigrate svih 80 minuta po propisima – rekao je sudija, kojem se isto nije nastavljala utakmica.

Odmah na početku drugog poluvremena u samo osam minuta igre Hihon je dao još osam golova pa je kapiten ekipe opet prišao sudiji i tražio mu da svira kraj.

– Hej, prekinite ovo. Oni ne mogu više da igraju. Ne žele čak ni da prime loptu – molio je bezuspešno.

Kad se jedan igrač Marina povredio, trener ekipe nije imao rezervu pa su igrači Hihona pristali da igraju sa deset igrača. Na kraju, kada je rezultat bio 41:1, momci iz Hihona su pozdravili protivnike.

Posebno je zanimljivo što je zvanični rezultat utakmice glasio 6:1, pošto u asturijskom savezu princip je da se maksimalna pobeda, nezavisno koliko ona bila visoka, upisuje kao pobeda od najviše pet golova razlike.

Tako u zvančnim statistikama stoji da je Marin de Luanko u 19 odigranih utakmica primio ”samo” 100 golova, a zapravo ih je primio čak 366 (u proseku 19 po utakmici).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal